Sari la conținut

Oana Pellea: Cu engleza de baltă și franceza de Coana Chirița nu poți reprezenta țara

„Nu poți avea tupeul să vorbești într-o limbă pe care nu o cunoști atunci când reprezinți țara la un forum internațional”, este de părere actrița Oana Pellea, care a comentat pe Facebook „viralele” acestei săptămâni: discursurile în limba engleză, respectiv franceză ale ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, la un eveniment ONU.

oana pellea

Actrița precizează că este opinia ei personală, nu un atac la adresa ministrului, ci o constatare de bun-simț.

„Dacă ai o engleză de baltă şi o franceză de Coana Chiriţă poţi să vorbeşti în public cât doreşti...dacă doreşti să arăţi cât tupeu ai...mai ales că recunoşti că nu ai studiat engleză nicio oră...eşti liberă să te faci de ras. Dar dacă reprezinţi o Ţară şi vorbeşti la un Forum Internaţional în numele ţării respective...NU poţi avea tupeul să vorbeşti într-o limbă pe care NU o cunoşti! (mai ales că există traducător). Oamenii (în general) dacă vor să vorbească într-o limba străină depun efort pentru a o învăța!”, a scris Oana Pellea pe Facebook.

Actrița adaugă, într-un post scriptum: „Să nu se spună că este un atac, pentru că este doar o simplă constatare ce o fac din bun simț! Dacă nu mă credeţi... vizionaţi materialele!”

Într-o postare ulterioară, Oana Pellea comentează un articol care relatase despre postările ei cu titlul „Oana Pellea, mesaj pentru Olguța Vasilescu”:

„Iertaţi-mă ...nu este un mesaj către doamna respectivă. Mi-am spus părerea pe pagina mea Facebook. Atât”.

Citiți și: VIDEO. Gafa pe care Olguța Vasilescu a făcut-o când a vorbit în franceză

C. T. Popescu: Olguţa a vorbit engleza patriotică, a dovedit că e o bună româncă

STAREA NAȚIEI. Surpriza din spatele Olguței