Oana Popescu renunţă la candidatura la europarlamentare pe listele Alianţei 2020

Data actualizării: Data publicării:
oana popescu 1

Oana Popescu, fost secretar de stat pentru afaceri europene la Ministerul Muncii, a anunţat că renunţă la candidatura la alegerile europarlamentare pe listele Aliantei 2020. Ea spune că nu este vorba despre o alegere existenţială între a fi sau a nu fi în politică, ci despre faptul că se va dedica "la maximum" societăţii civile.

oana popescu 1
Oana Popescu renunţă la candidatura la europarlamentare pe listele Alianţei 2020

"Am renunţat la candidatura la europarlamentare pe listele Alianţei 2020.

Am participat la acest proces considerând că voi avea astfel ocazia să fac mai mult bine, mai repede, mai multor oameni. Am constatat că - cel puţin momentan - nu este aşa. Prefer să ocup locul care consider că îmi oferă cel mai bun context să-mi folosesc la maximum capacităţile, iar acest loc rămâne, deocamdată, societatea civilă, mediul profesional de analiză, de politică internaţională, de comunicare etc.

Nu “renunţ”, nu m-am ofilit că am dat de greu, nu e o alegere existenţiala între a fi sau a nu fi în politică, nu sunt râzgâiată", scrie Oana Popescu pa pagina sa de Facebook.

Ea spune că va continua să sprijine şi că va vota Alianţa 2020.

"Voi continua să încerc să construiesc un mediu politic care, în alt moment, să îmi ofere contextul propice de a face tot ce ştiu mai bine în serviciul public - iar atunci voi reveni şi mă voi implica din nou", adaugă ea.

Oana Popescu spune că nu este nicio legătură între decizia ei şi cea anunţată în urmă cu o zi de Valeriu Nicolae. 

Valeriu Nicolae, un apropiat al liderului PLUS Dacian Cioloş şi fost secretar de stat în Ministerul muncii în Guvernul Cioloş, şi-a anunţat marţi demisia din partid.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri