Olguța Vasilescu, atac la Violeta Alexandru: Ministra Baubau,care nu înțelege nimic

Data actualizării: Data publicării:
olguta vasilescu proiect pensii inquam octav ganea 20180810121827_IMG_7099-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, spune că nu este nevoie de o nouă lege a pensiilor, așa cum a anunțat premierul Ludovic Orban, și că este nevoie doar de aplicarea celei în vigoare.

A iesit si Klaus Iohannis sa se planga ca trebuie o noua lege a pensiilor, fiindca a noastra nu corecteaza inechitatile... El spune, de fapt, ce i-a spus ministra Baubau care, de regulă, nu înțelege nimic din acel minister! Reiau: nouă lege a pensiilor corectează inechitățile din sistem, dar pentru asta TREBUIESC RECALCULATE TOATE PENSIILE. Termenul pentru recalcularea a peste 5 milioane de pensii este anul 2021, când se intră pe noua formulă de calcul care se cheamă VPR (valoare punct referință). Nu le trebuie altă lege, trebuie să o aplice pe asta, care nu a intrat în vigoare decât cu creșterea punctului de pensie în 2019 și ar trebui ca și în 2020 să crească punctul la 1775 lei. Eu le-am și desenat mai jos cum e cu aplicarea fiindcă am vaga bănuială că oamenii nu pricep decât așa!”, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Reacția fostului ministru al Muncii vine după ce președintele Klaus Iohannis a spus că o nouă Lege a pensiilor ar fi necesară, deoarece mulți pensionari și șefi de instituții publice au semnalat inechități în legea actuală. Șeful statului a adăugat că Guvernul Orban va face o analiză în acest sens.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri