Sari la conținut
News Alert

Olguţa Vasilescu: Ponta să fie lider al PSD, nu analist politic. Nici nu mai vine la şedinţe

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a afirmat, miercuri, la TVR, că fostul premier Victor Ponta ar trebui să fie un lider al partidului, nu un analist politic, iar dacă are critici ar trebui să le aducă în interiorul partidului, numai că fostul lider social-democrat nici nu mai vine la şedinţele PSD.

Victor Ponta la Digi24 (30 septembrie 2014) (17)

"Nu cred că are niciun motiv să fie supărat. Nimeni nu i-a spus măcar «dă-te mai încolo» în interiorul partidului. El a renunţat singur, fără să se consulte cu partidul, şi la funcţia de preşedinte al partidului, şi la funcţia de prim-ministru. Eu am aflat de pe Facebook, de exemplu, că nu mai avem Guvern", a spus Lia Olguţa Vasilescu, referindu-se la momentul demisiei guvernului Ponta, în noiembrie 2016.

Olguța Vasilescu a afirmat că are o relaţie foarte bună cu Ponta, care este "un lider foarte valoros" al PSD, dar ar trebui să îşi asume această funcţie.

„Atenţie: să fie un lider al PSD, nu un analist politic. (...) Nu-l mai întreabă nimeni, pentru că nu mai vine la şedinţe, ca să-l întrebe cineva", a spus ministrul muncii, citat de News.ro.

Cu privire la criticile lui Victor Ponta la adresa lui Liviu Dragnea, vicepreşedintele PSD a spus că liderul social-democrat nu se comportă autoritar, aşa cum ar susţine fostul premier. "Eu vă spun că, de când este preşedinte Liviu Dragnea, puterea de decizie este în Comitetul Executiv şi în Comitetul Executiv se poate exprima oricine, chiar cu atacuri la Liviu Dragnea", a spus Olguța Vasilescu.

De la începutul lunii februarie, Victor Ponta a avut o serie de declaraţii critice la adresa PSD şi a lui Liviu Dragnea, majoritatea indirecte.

În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Parlament, că orice critică din partea lui Victor Ponta este "sănătate curată”, deoarece fostul premier este un om cu experienţă. Liderul social-democraţilor a mai spus că nu crede că deputatul va pleca din partid.

viewscnt