Olguța Vasilescu: Un deputat PNL i-a dat telefonul lui Florin Iordache să vorbească cu Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
olguta vasilescu proiect pensii inquam octav ganea 20180810121827_IMG_7099-01

Lia Olguța Vasilescu, deputat PSD, a susținut miercuri după-amiază, după scandalul revocării din funcție a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache de la șefia Camerei Deputaților, că un deputat PNL i-a spus lui Florin Iordache să se ridice de pe scaunul de la prezidiu pentru a se așeza vicepreședintele Camerei din partea PNL. Același deputat liberal i-ar fi înmânat telefonul ca să vorbească cu președintele Klaus Iohannis, a mai spus Vasilescu.

UPDATE: Deputatul PNL Nicolae Neagu infirmă că i l-ar fi dat la telefon pe şeful statului lui Florin Iordache

Olguța Vasilescu a mai acuzat o „coordonare” între Opoziție și DNA, susținând că al doilea vicepreședinte PSD de la Camera Deputaților, Ileana Mihălcescu, a fost chemată de procurorii anticorupție la audieri în timpul ședinței de plen din Parlament. Ea a mai spus că deputatul PNL care i-a înmânat telefonul lui Florin Iordache este Nicolae Neagu.

A fost o încercare de forță de a da jos președintele Camerei Deputaților, știm că urmează un an electoral, știm că tot acest stat paralel nu face altceva decât să ne aducă în postura de a nu avea un candidat viabil în campania electorală, dar ce mi se pare mai îngrijorător sunt cele două subiecte: s-a cerut revocarea a doi vicepreședinți din partea PSD. Ne întrebam de ce pentru al treila nu s-a cerut, este vorba despre doamna Carmen Mihalcea... Mihălcescu, am văzut astăzi faptul că la 9:30, din plen, a fost chemată la DNA, deci este o coordonare între aceste forțe”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

„Și cred că nu cunoașteți un amănunt foarte important, că domnului președintre de ședință, domnului Iordache, i s-a solicitat de către un deputat PNL ca să se ridice de pe scaun, pentru că și-a făcut treaba și să i-l dea la telefon pe președintele Iohannis. Asta s-a întâmplată în ședință. Nu au vorbit, domnul Iordache a refuzat să vorbească la telefon. Domnul Neagu, vă rog să-l întrebați pe el”, a mai spus ea, precizând că nu poate fi vorba despre o glumă.

Sunt două lucruri care s-au întâmplat astăzi și care arată că sunt și alte forțe în afara Parlamentului care au acționat la ce s-a întâmplat în Cameră”, a mai spus deputatul PSD.

Te rog frumos să te ridici de la prezidiu astfel încât să poată să se așeze celălalt vicepreședinte din partea PNL”, asta i-ar fi spus Nicolae Neagu lui Florin Iordache, potrivit acesteia.

Vasilescu a mai spus că momentul nu apare pe înregistrat oficial pe stenogramă, deoarece „au fost aduse niște boxe de către cei din Opoziție”. „De la domnul Iordache știu”, a mai dezvăluit ea, întrebată de unde știe de acel posibil apel al lui Klaus Iohannis.

Întrebată, în contextul în care PSD și ALDE spun că nu au pierdut majoritatea, de ce nu au fost supuse la vot cererile Opoziției, Vasilescu a răspuns că „trebuie să respectăm regulamentul Camerei, care precizează foarte clar pașii”. „Regulamentul are rang de lege și a fost supus și controlului CCR. Vrem să aplicăm legea în România sau vrem așa după cum se trezește fiecare dintre cei care au pierdut alegerile să guverneze?”, a completat ea.

Lia Olguța Vasilescu a mai spus că motivul pentru care cei 36 de deputați PSD au lipsit de la ședința de astăzi este că „sunt foarte mulți miniștri la Bruxelles, sunt unii dintre ei plecați în deplasări externe”.

„Deci momentul de astăzi a fost coordonat cu mai multe instituții, printre care și DNA. Este foarte clar, din moment ce sunt trei vicepreședinți ai PSD și pentru doi se cere revocarea și pe al treilea îl cheamă DNA, mie mi se pare suficient de clar”, a completat deputatul PSD.

Ea a respins ideea potrivit căreia nu s-au suspus la vot cererile de revocare pentru că mai mulți deputați PSD le-ar fi votat: „Eu vă garantez că avem în continuare majoritate ca să ne trecem toate legile”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri