Opoziţia a cerut Avocatului Poporului să conteste OUG privind traseismul. Victor Ciorbea: "Dacă îmi spuneau, îi aşteptam cu flori" 

Data publicării:
victor ciorbea juramant avocatul poporului 1

 

Ordonanţa de urgenţă care le permite aleşilor locali să-şi schimbe partidul fără să-şi piardă mandatul a intrat în vigoare de două zile. În această etapă, singura instituţie care poate ataca documentul la Curtea Constituţională este Avocatul Poporului.

În plus, opoziţia a anunţat că de săptămâna viitoare va picheta sediul instituţiei în fiecare zi. Victor Ciorbea nu vrea să spună în cât timp va lua o decizie, în cazul ordonanţei care are jumătate de pagină.

„Nu contează cât de lungă e ... o să analizez”, a spus Victor Ciorbea.

Reprezentanţii ACL şi Avocatul Poporului nu s-au sincronizat nici în privinţa orei întâlnirii. Abia la o jumătate de oră după ce liberalii au intrat în sediul instituţiei, a ajuns la muncă şi Victor Ciorbea.

„Dacă îmi spuneau, îi asteptam cu flori, cu tot ce trebuie, aşa să vedem... ", s-a scuzat Ciorbea.

Avocatului Poporului i s-a cerut să ia atitudine în legătură cu această ordonanţă încă de săptămâna trecută. Atât Monica Macovei, cât şi Partidul Mişcarea Populară au protestat la sediul instituţiei. Ordonanţa care le permite aleşilor locali să-şi schimbe culoarea politică, fără să-şi piardă mandatul a produs primele efecte. Zeci de primari şi consilieri au anunţat că îşi vor părăsi partidele care i-au susţinut în alegeri. Cei mai mulţi au preferat să treacă la formaţiunile din coaliţia guvernamentală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri