Oprișan: Nu candidez pentru funcția de președinte al PSD, dar nu ai cum să știi

Data actualizării: Data publicării:
marian oprisan 2019-02-03 instant cex-8673- george calin inquam
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea, a sosit vineri dimineață la sediul central al partidului pentru Comitetul Executiv al PSD, organizat la zece zile de la condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. El a spus că Viorica Dăncilă poate îndeplini „cu succes” funcția de președinte al partidului, dar întrebat dacă intenționează să candideze, Oprișan a răspuns că „nu ai cum să știi”.

Oprișan a declarat înaintea CEx al PSD că „președintele partidului trebuie ales cât mai rapid posibil”. El a adăugat că și-ar dori ca la sfârșitul acestei luni să aibă congresul prin care să fie ales noul lider PSD.

„Toate aceste lucruri le vom discuta cu toți colegii în CEx și nu pot să avansez nicuin fel de soluție înainte de a avea o consultare cu colegii”, a subliniat el.

„Doamna premier, prin analizele și modul cum s-a comportat, a demonstrat că e un lider politic important și care are lucruri importante de spus pentru România”, a adăugat liderul PSD Vrancea.

„Și doamna Viorica Dăncilă și alți colegi pot îndeplini cu succes funcția de președinte”, a mai spus el.

Întrebat dacă va candida la șefia PSD, Marian Oprișan a răspuns: „V-am mai spus, eu nu candidez pentru funcția de președinte al partidului, dar nu ai cum să știi. În ranița oricărui soldat se află bastonul de mareșal.”

La observația reporterului Digi24 că și Liviu Dragnea a avut un baston de premier și nu a apucat să-l folosească, el a spus că „haideți să vorbim numai de bine”.

Despre candidatul la alegerile prezidențiale, Oprișan a spus că „trebuie să fie un tip serios, un candidat serios, un om puternic, un om cu reale calități și un om care să își iubească țara în primul rând și care să respecte cu sfințenie Constituția.”

„PSD știi că întotdeauna a avut candidat la prezidențiale și de două ori în istoria postdecembristă am avut chiar președinția țării”, a amintit el.

Liderul PSD Vrancea a mai spus că nu știe ca Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, să-și fi exprimat dorința de a candida din partea PSD: „Este un mare savant după părerea mea, și un mare intelectual și un mare român. Dacă domnia sa vrea să candideze, asta e o veste mare”.

Oprișan a refuzat să vorbească despre remanierea ministrului Carmen Dan: „O face doamna prim-ministru”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri