Opt independenţi candidează la europarlamentare. Temele de campanie: dreptul la viaţă şi familia naturală

Data publicării:
10333342 704480486256815 5885865760809413335 o

Pentru Peter Costea, fiu de pastor baptist, esenţial este ca legislaţia europeană să interzică avortul. Va milita pentru dreptul la viaţă al copilului nenăscut.

„Dreptul la viață e cel mai important. La ora actuală asistăm în Uniunea Europeana la o inflație a drepturilor. Inventăm drepturi peste noapte, creem drepturi peste noapte și dăm drepturi tuturor, fără a ne gândi la cel mai important drept - dreptul la viață. Fără dreptul la viață consecințele sunt moartea”, afirmă Peter Costea, candidat independent la europarlamentare.

Pentru Iulian Capsali tot promovarea familiei naturale reprezintă adevărata miză a unui mandat de eurodeputat.

Nu pot să nu mă gândesc la ce s-a întâmplat zilele trecute la Eurovision şi cine a câştigat acest concurs, în ciuda faptul că protestele au fost la unison. Este aproape ideologic impus un astfel de 'model' pentru copii, pentru tineri şi pentru viitorul acestei Europe”, susține Iulian Capsali, candidat independent la europarlamentare.

Un alt candidat, alte proiecte. Constantin Filip Tiţian spune că, odată ales în Parlamentul European, se va bate pentru dreptul românilor de a primi asistenţă medicală şi socială gratuită în Europa.

Mai mult, eu am şi pregătirea şi experienta necesară să ajung la Bruxelles. Sunt licenţiat în drept, sunt licenţiat în economie - finanţe/bănci, în politică - am terminat ştiinţe juridice. Vreau să mă bat pentru drepturile românilor”, spune Filip Constantin Tiţian, candidat independent la europarlamentare.

Tot din postura de eurodeputat, Valentin Dăeanu, promite că va promova interesele mediului privat de afaceri şi va investi, dacă va fi ales, timp şi bani pentru implicarea activă a cetăţenilor în luarea deciziilor şi în promovarea proiectelor.

Românul nu este interesat de alegeri, e scârbit de tot ceea ce s-a întâmplat, dar nici nu vrea să acţioneze. Oricât de multe proiecte ai avea, dacă nu ai în spate un electorat activ, care să te susţină, proiectele, din punctul meu de vedere, sunt moarte”, declară Valentin Dăeanu, candidat independent la europarlamentare.

Cei 8 candidaţi independenţi se luptă pentru un loc de europarlamentar din cele 32 care revin României la alegerile din 25 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri