Ora la care a fost semnat ordinul de intervenție la protestele din 10 august. Speranța Cliseru a contrazis din nou Jandarmeria

Data publicării:
20180810_protest bucuresti 10 august_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_29
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Noi contradicţii între prefectul Capitalei, Jandarmerie şi Ministerul de Interne pe tema intervenţiei în forţă pentru evacuarea protestatarilor la mitingul diasporei. Prefectul Speranţa Cliseru a declarat luni că a semnat ordinul de intervenţie în piaţă la mitingul diasporei, după ora 24, contrar afirmaţiilor Jandarmeriei, care susţinea că ordinul a fost semnat la ora 23 şi 11 minute. Coordonatorul acţiunii de la protestul diasporei şi ministrul de Interne au spus chiar că respectivul ordin a fost semnat la ora 20.

Este pentru a două oară când Prefectul Capitalei are un discurs diferit faţă de Jandarmerie. Speranţa Cliseru a contrazis din nou structura şi a anunţat că a semnat ordinul de intervenţie la mitingul din 10 august abia după ce piaţa era deja evacuată.

„Cred că era după 12:00 noaptea. Era deja evacuată piața”, a afirmat Cliseru.

„Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forţă la ora 23.11. Este ordinul semnat de prefectul Capitalei”, spune Marius Militaru, şef Serviciu Comunicare Jandarmeria Română.

Mai mult, atât coordonatorul jandarmilor din acea seară, Laurenţiu Cazan, cât şi ministrul de Interne au spus că ordinul a fost semnat cu câteva ore bune înainte de intervenţie.

„M-am consultat personal cu prefectul și i-am spus că dacă tensiunea nu încetează, vom ajunge la restabilirea ordinii publice în zonă. Dânsa a zis că e de acord. Am fost la fața locului împreună tot timpul. Atunci s-a luat decizia unui ordin. ( Ora 23??) Nu. În jurul orei 20”, spune Laurențiu Cazan.

„Ora 20. Comandantul acțiunii prezintă prefectului situația cu prviire la necesitatea unui ordin pentru restabilirea ordinii publice. În acest context prefectul îți exprimă acordul”, a declarat Carmen Dan, ministrul de Interne.

Prefectul Capitalei a ţinut să precizeze că intervenţia jandarmilor putea fi făcută şi fără ordinul semnat.

„E normal mai întâi să se intervină și apoi să semnați ordinul... e conform legii. Jandarmii se apară și fără ordin de la prefect. Nu e relevantă ora”, spune Speranța Cliseru, prefectul Capitalei.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri