Orban anunţă că PNL va avea candidaţi la alegerile locale până la 1 martie

Data actualizării: Data publicării:
Ludovic
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, după ședința Biroului Executiv, că PNL a decis data de 1 martie termen limită pentru desemnarea candidaților la locale, atât în București, cât și în celelalte municipii. El a spus că în cadrul sondajului intern, vor fi analizați și candidați din afara PNL.

„Am discutat de pregătirea alegerilor locale și am stabilit ca termen limită pentru desemnarea candidaților de primar, în fiecare localitate, data de 1 martie, urmând ca după 1 martie, să începem în forță precampania, prin Campania de strângeri de semnături și lansarea programelor de candidatură locală”, a declarat premierul Ludovic Orban, luni, după ședința Biroului Executiv al partidului.

Chestionat dacă europarlamentarul Rareș Bogdan este o variantă pentru primăria Capitalei, premierul a spus că este testat orice candidat care ar avea șanse de câștig.

„Și în București, ca în fiecare capitală reședință de județ, fie au fost finalizate, fie sunt în curs de operare pe tetern, fie urmează să înceapă culegerea datelor pentru sondajele de opinie pe care le realizăm pentru evaluarea candidaților PNL pentru funcția de primar, în București și municipiile reședințe de județ. Testăm orice posibil candidat care ar putea avea șanse pentru câștigarea primăriilor, atât la nivelul Bucureștiului, cât și în afară”, a spus Orban.

Întrebat despre candidații analizați în sondaj, premierul nu a dat un răspuns, dar a zis că vor fi analizați și candidați din afara partidului.

Totodată, premierul a fost reticent și în ceea ce privește opinia sa despre poziția lui Rareș Bogdan care a spus că va solicita PNL să fie eliminat din sondaj.

„PNL va decide cel mai bun candidat, candidatul care are cele mai bune date, notorietate, cote de încredere, corespondența cu profilul dorit de bucureșteni, intenție de vot și potential de creștere. În funcție de acești parametri, vom face analiza și vom desemna cel mai bun candidat”, a spus acesta.

Despre ideea unui candidat comun, Ludovic Orban a spus că „orice decizie o vom lua după finalizarea și analiza sondajului de opinie, (…) dar evident, obiectivele fiecărui partid este să câștige alegerile locale, la fel pentru PNL, obiectivul nostrum, în fiecare localitate și județ, este să câștigăm”.

Sondajul PNL la nivelul Bucureștiului va fi realizat pe un eșantion de aproximativ 5.000 de persoane.

Surse liberale au afirmat, pentru MEDIAFAX, că președintele PNL Sector, Ciprian Ciucu, șeful PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, europarlamentarul Rareş Bogdan şi şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Dancă urmează să fie măsurați într-un sondaj de opinie, începând de luni.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a afirmat, luni, că nu vrea să candideze la locale și că îi va cere premierului Ludovic Orban să îl scoată din sondajele PNL privind propunerile pentru Primăria Capitalei.

Cercetăm candidați care sunt membri astăzi și care nu sunt membri astăzi, dar care evident au afinități cu PNL.

Eu cred că pe cetățenii Bucureștiului și ai fiecărei reședințe de județ îi interesează cine va fi candidat și mai ales îi interesează programul, cât de realist e, în cemmăsură răspunde nevoilor care există în fiecare comunitate locală, în funcție de aceste lucruri cred că vor vota.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri