Orban anunță un proiect de colaborare cu PMP: „Mâine aprobăm în BPN”. Ce spune de „cealaltă alianță”, cu USR-PLUS

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban, premierul romaniei
Premierul Ludovic Orban a vorbit despre măsurile de sprijin luate deja sau care sunt luate în discuție cu sectorul HoReCa. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a anunțat că PNL va aproba, luni, în Biroul Politic Național un proiect care prevede colaborarea cu PMP în consiliile județele și locale din țară, inclusiv în Consiliul General al Municipiului București, scrie Mediafax.

„Chiar dacă au avut candidat propriu, noi am anunțat că suntem deschiși acestei colaborări. Noi mâine aprobăm în Biroul Politic Național un proiect de colaborare cu PMP în consiliile județene și consiliile locale la nivel de țară și implicit va fi și la nivelul Bucureștiului. PMP este aliat cu noi la guvernare”, a spus Ludovic Orban, la RTV.

Premierul a anunțat că un viceprimar al Capitalei va fi de la PNL, iar altul de la USR-PLUS.

„Cealaltă alianță, cu USR-PLUS, e deja stabilită. Am stabilit coordonatele înțelegerii în momentul în care am hotărât să îl susținem pe Nicușor Dan. Asta e înțelegerea: un viceprimar de la USR-PLUS, unul de la PNL. De asemenea, la sectoare, ideea de bază e un număr de viceprimari egal”, a mai spus Orban.

Acesta a precizat că scopul acestor alianțe este „să formăm majorități, să guvernăm împreună”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri