Orban: Au fost eliminate orice posibile chichițe care ar fi putut duce la contestarea Legii carantinei la CCR

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban gesticuleaza in parlament
Prim-ministrul României, Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ludovic Orban a spus, joi, că din Legea privind carantina și izolarea au fost eliminate „orice posibile chichițe care ar fi putut fi speculate pentru a ataca” actul normativ la Curtea Constituțională. Totodată, premierul s-a arătat încrezător că, după adoptarea legii, Guvernul va avea la dispoziție instrumentele necesare și că numărul cazurilor de coronavirus vor scădea.

„În condițiile în care nu s-ar adopta legea este clar că numărul de îmbolnăviri va crește. Nu există, din punctul meu de vedere, niciun temei. De altfel, nu ar fi existat niciun temei de contestare la Curte nici pe proiectul gândit noi. Acum, faptul că a fost dezbătut atâta timp în Parlament, cred că au fost eliminate orice posibile chichițe care ar fi putut fi speculate pentru a ataca la Curtea Constituțională. Important este să fie adoptată în cursul zilei de astăzi”, a spus Ludovic Orban, după ce a participat la dezbaterile din Senat pe Legea carantinei.

„Le-am transmis mesajul pe care am vrut să îl transmit și anume că este foarte important ca această lege să fie adoptată”, a completat el.

„Sper că în urma dezbaterilor, care au fost extrem de lungi, au fost soluționate toate punctele divergente și am încredere că în cursul zilei de astăzi va fi aprobată legea de plenul Senatului, urmând să curgă termenul de sesizare și ulterior să fie promulgată de Președintele României. Sigur că legea a fost modificată față de proiectul pe care l-am depus, sigur că sunt puncte de vedere care nu coincid în totalitate. Forma din acest moment este, totuși, o formă care ne permite să acționăm eficient împotriva răspândirii virusului și pentru a apăra sănătatea și viața cetățenilor români. Am încredere că în cursul zilei de astăzi vom avea legea care să ne permită să putem să luăm cele mai bune decizii și să avem la dispoziție toate pârghiile pe care le au toate guvernele europene privitoare la combaterea pandemiei”, a mai spus Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri