Orban: Cererea de revocare a Avocatului Poporului şi respingerea rapoartelor TVR şi SRR, pe ordinea de zi a Birourilor permanente

Data publicării:
ludovic orban in parlament
Președintele PNL Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat că pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite de marţi se vor afla, printre altele, cererea de revocare din funcţie a Avocatului Poporului şi respingerea rapoartelor Radioului şi Televiziunii Publice.

„Vor mai fi puncte pe care le considerăm importante la reuniunea Birourilor permanente reunite în vederea plenului, cum ar fi cererea de revocare a Avocatului Poporului, alături de raport. Este raportul prezentat de Avocatul Poporului. De asemenea, am discutat la nivelul coaliţiei să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea Televiziunii Române şi a Radioului Public. Există mai multe proiecte legislative privitoare la modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, depuse de PNL şi USR, am înţeles că există şi o propunere din partea opoziţiei privitoare la desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari. O să fie puncte de introdus pe ordinea de zi şi ar fi trebuit să fie rezolvate încă din legislatura trecută”, a declarat Ludovic Orban luni, la Parlament, potrivit Agerpres.

El a adăugat că la nivelul coaliţiei există o înţelegere pentru înfiinţarea unei comisii de cod electoral.

Ludovic Orban a mai precizat că se va convoca o reuniune a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru miercuri.

În cadrul plenului reunit, urmează să se constituie comisiile permanente comune, precum şi delegaţiile Parlamentului la diferite organizaţii internaţionale.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri