Orban confundă filosofii: „Platon avea o vorbă: Mi-e drag Aristotel, dar mai drag mi-e adevărul”. Reacția purtătorului său de cuvânt

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Istoria Greciei Antice i-a jucat feste, astăzi, premierului Ludovic Orban. În încercarea de a-i impulsiona pe constructorii de autostrăzi, printr-un apel la istorie, șeful Executivului a făcut o confuzie între filosofii Aristotel și Platon.

Platon avea o vorbă: Mi-e drag Aristotel, dar mai drag mi-e adevărul. Îmi sunt dragi constructorii români, dar mai dragă mi-e construcția de autostrăzi. Există doar constructori serioși și constructori neserioși, fie că sunt români sau din altă țară”, a spus Ludovic Orban.

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, invitat la Digi24, a comentat această declarație.

Ceea ce pot să confirm este că nu a greșit premierul când a spus că-i sunt dragi constructorii, dar mai dragi îi sunt autostrăzile și lucrările de construcții pe care ar trebui să le facă. Aici cu siguranță nu a greșit”, a spus Dancă.

Întrebat dacă este o expresie pe care Orban folosește această expresie în mod curent sau i-a fost sugerată, Dancă a răspuns: „Mare parte din comunicarea publică, mesajele publice ale premierului sunt ale premierului și el este cel care dictează de fapt linia de comunicare a partidului și a Guvernului, așa cum e normal să se întâmple”.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri