Orban: Demisia mea nu e la dispoziția lui Cîțu pe o perioadă nedeterminată

Data actualizării: Data publicării:
Ludovic Orban.
Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul președinte PNL Ludovic Orban a anunțat luni că și-a depus la partid demisia de la conducerea Camerei, avertizând că, dacă în următoarele maximum 15 zile, premierul Cîțu nu o va depune la Camera Deputaților, și-o va depune personal.

„Astăzi am trimis la partid demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, aflată la dispoziţia preşedintelui PNL pentru a fi depusă în momentul în care consideră că este necesară această depunere.

Nu am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi mi-aş fi dat demisia de la Cameră, cel mai probabil în situaţia politică în care ne găsim, ar fi putut ajunge preşedinte al Camerei Deputaţilor un PSD-ist şi nu vreau să fac niciun cadou PSD.

Demisia mea nu este la dispoziţia domului Cîţu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care, într-o perioadă de maximum 15 zile, ea nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, mi-o voi depune eu personal”, a declarat Orban.

Fostul președinte al liberalilor a subliniat că demisia din Camera Deputaților este o decizie irevocabilă, pe care o va pune în practică.

Citește și: Orban: Cîțu nu înțelege că nu va mai fi prim-ministru. Dacă va mai fi, va fi din mila PSD

Cîțu: Mâine în BEx vom discuta toate variantele privind şefia Camerei Deputaţilor

Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a declarat, luni, că în şedinţa Biroului Executiv al partidului de marţi vor fi discutate toate variantele privind şefia Camerei Deputaţilor, după demisia din această funcţie a lui Ludovic Orban, şi va fi aleasă cea mai bună dintre acestea.

„Mâine în BEx vom discuta toate variantele şi vom vedea care este cea mai bună variantă pentru PNL”, a afirmat Florin Cîţu, la sediul partidului, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă a mai discutat cu Ludovic Orban, care şi-a depus demisia la PNL, Cîţu a spus: "Am discutat, ieri, la Consiliul Naţional, exact despre această temă şi a rămas că vom clarifica detaliile în BEx-ul de mâine".

Premierul a subliniat că demisia este „o decizie unilaterală”.

„Demisia este o decizie unilaterală a celui care are funcţia. Haideţi să nu încurcăm lucrurile. Mâine în BEx discutăm ce e mai bine pentru PNL. Sunt două lucruri total diferite", a explicat Florin Cîţu, întrebat cum vede faptul că Ludovic Orban şi-a depus demisia la partid şi nu la Parlament.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri