Orban despre amnistia fiscală: Guvernul îi premiază tot pe cei răi

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban_fb
Foto: Facebook/LudovicORban

Liberalii se declară, prin vocea președintelui Ludovic Orban, „categoric împotriva” proiectului de amnistie fiscală avansat de social-democrați, arătând că, în acest fel, ar fi „premiați” rău-platnicii. În contrapartidă, PNL propune recompensarea contribuabililor care își plătesc la timp taxele și impozitele.

ludovic orban_fb
Sursă foto: Facebook

„PNL este categoric împotriva proiectului de amnistie fiscală pe care l-a lansat domnul Vâlcov! Se pare că adevăratul slogan al PSD este nedreptate până la capăt. După ce a modificat legile Justiției şi Codul penal, nu pentru cei 99% dintre cetățenii români care respectă legea, făcând un Cod penal și niște legi ale justiției pentru infractori sau pentru posibilii infractori, iată că şi în domeniul fiscal actualul Guvern îi premiază tot pe cei răi, tot pe rău-platnici, dând un semnal îngrozitor către societate, că cine își plătește taxele şi impozitele la timp este un fraier şi că nu beneficiază de niciun fel de recunoaștere şi de recompensă din partea Guvernului. Beneficiază de susținere din partea Guvernului aceia care sunt rău platnici”, susține Ludovic Orban într-o postare pe contul de Facebook al partidului.

Liderul PNL arată și că măsura ar fi „un atac grav la adresa liberei concurențe, la adresa competiției oneste de pe piață între companii și între cetățeni”.

„Este evident că sunt dezavantajate acele companii care respectă regulile de pe piață, care își plătesc taxele și impozitele și care sunt supuse unei concurențe neloiale din partea acelor companii care nu își plătesc taxele și impozitele”, explică Orban.

În contrapartidă la varianta amnistiei fiscale, PNL propune „bonificarea bunilor platnici, bunilor contribuabili care își plătesc taxele și impozitele la timp”. Un proiect de lege ar fi fost inițiat în acest sens.

La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, susţinea că se fac analize la minister legat de amnistie, intenţia fiind ca de aceasta să beneficieze companii de stat care au acumulat datorii istorice şi care, probabil, se vor închide în câţiva ani daca nu vor fi luate anumite măsuri.

O decizie legată de amnistie ar urma să fie luată la sfârşitul verii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri