Orban îi îndeamnă pe liberali să-i recâştige pe bugetari și pensionari

Data publicării:
ludovic orban fb

Liderul PNL Ludovic Orban i-a îndemnat pe liberali să înceapă o campanie de recâştigare a pensionarilor şi a bugetarilor, informează news.ro.

ludovic orban fb
Ludovic Orban

Ludovic Orban a spus sâmbătă, la Iaşi, în cadrul Forumului Administraţiei Publice Locale, la care au fost prezenţi sute de aleşi liberali din întreaga ţară, că PSD a promis bunăstare mai multor categorii sociale, inclusiv pensionarilor, dar că se dovedeşte că totul a fost o minciună.

„Se vede tot mai limpede şi sper ca din ce în ce mai mulţi români să înţeleagă că au fost minţiţi cu bunăştiinţă, cu neruşinare, că în mod deliberat s-au promis lucruri ce nu pot fi realizate. Pe lângă campania de atragere a clasei de mijloc, a mediului de afaceri, vă rog să începeţi să faceţi o campanie către pensionari. Iată că pensionarii, care au fost principalii votanţi ai PSD au fost minţiţi cu neruşinare. Cinicii care conduc azi România şi-au bătut joc de părinţii şi bunicii noştri. Au promis că le cresc pensiile, le-au dat speranţe false, pentru ca acum să spună cu nonşalanţă şi nesimţire că nu se mai aplică Legea pensiilor de la 1 ianuarie 2018, că nu mai cresc pensiile aşa cum fusese proiectat. Cum să minţi în halul ăsta?”, le-a spus Ludovic Orban liberalilor prezenţi în sală.

Liderul PNL consideră că şi profesioniştii din administraţie trebuie recâştigaţi de către PNL, după ce aceştia au luat „ţeapă” din partea PSD.

„Angajaţii din sectorul public, mai ales profesioniştii din administraţie, oamenii care fac carieră în administraţia publică, trebuie recâştigaţi de partea noastră. S-au dus mulţi dintre ei după promisiunile PSD şi iată că şi ei au luat ţeapă. Li s-a promis creşterea salariilor cu 25 la sută şi o să vadă creşterea netă de maxim patru la sută anul viitor. Iar ăştia patru la sută, ca putere de cumpărare, o să reprezinte mult mai puţin decât reprezenta salariul din 2017, pentru că între timp a crescut inflaţia, a crescut leul în rapot cu euro, a crescut deficitul balanţei comerciale şi s-au scumpit creditele. Trebuie să mergem spre aceste categorii, să le spunem că au fost minţite”, a mai spus Ludovic Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri