Orban: În campanie, să arătăm fiecărui român care şi-a pus votul pe PSD şi ALDE că a greşit grav, că a adus la putere un monstru

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban_fb

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, la întâlnirea regională la care au fost prezentaţi şi candidaţii liberali la Parlamentul European, că PSD este „o grupare care este bântuită de fantoma comunismului” şi că în instituţiile publice au fost angajaţi, în locul funcţionarilor profesionisti, „beizadele, cozi de topor şi nepoţi”.

Pe scena de la Sala Olimpia din Timişoara, liberalii şi-au prezentat, sâmbătă, în cadrul unei întâlniri regionale, candidaţii pentru alegerile europarlamentare, transmite News.ro.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus în discursul său că alegerile europarlamentare sunt extrem de importante şi a criticat PSD, despre care a spus că este „o grupare bântuită de fantoma comunismului”.

„Timişoara merită permanent aducere aminte, recunoştinţa noastră, a fiecărui român. Democraţia înseamnă normalitate. Trebuie să ne batem în fiecare zi pentru a apăra aceste valori, aceste principii. Pentru a apăra şansa fiecăruia dintre noi de a reuşi în viaţă. Alegerile pentru Parlamentul European sunt mult mai importante decât toate celelalte alegeri pe care le-am avut. Din păcate, în România, în 2016, în decembrie, a reajuns la putere o grupare care e bântuită de fantoma comunismului şi care chiar dacă pare să acţioneze în cadru democratic, urmăreşte în mod sistematic să încalce drepturile şi libertăţile fiecărui român, să atenteze la şansa la prosperitate a fiecărui român, să alunge românii care încearcă să trăiască într-o societate normală. Această clică, această camarilă care nu mi-aş fi imaginat că poate să ajungă la putere în România, pune în pericol inclusiv valorile României la UE”, a declarat Orban.

Orban i-a îndemnat pe liberali să arate celor care votează PSD că greşesc grav.

„În această campanie, prezentând cu adevarat ce vrem să facem pentru România la nivel european, trebuie să punem degetul pe rană, să arătăm fiecărui român care şi-a pus votul pe PSD şi ALDE că a greşit grav, că a adus la putere un monstru care face altceva decât a promis în campanie. Trebuie să le arătăm că au fost minţiţi şi că partidele de guvernământ şi-au bătut joc de ei. Părinţii şi bunicii noştri speră să aibă dreptul la o viaţă decentă. Inventatorul pensiilor speciale a fost, este şi va fi întotdeuna PSD. PNL luptă ca fiecare pensionar să fie plătit pentru cât a muncit şi cu cât a contribuit la fondul de pensii. Au promis că măresc punctul de pensie, ei au tăiat. De la 1 ianuarie al fiecărui an au amânat creşterea punctului de pensie. Anul acesta, în loc să crească pensiile cu 9%, au amânat creşterea pe 1 septembrie, tăind practic şi în 2019 dreptul pensionarilor de a avea o majorare. Minim 4 milioane de lei a pierdut fiecare pensionar. Să fim cinstiţi, pensiile cresc dacă creşte salariul minim pe economie şi creşte numărul salariaţilor. Ce ar fi să readucem în România un milion dintre fraţii şi surorile noastre care şi-au luat lumea în cap din cauza PSD şi să contribuie la salariul minim şi plata pensiilor”, a spus Orban.

Liderul PNL a vorbit şi despre funcţionari, despre care a spus că ar trebui să fie plătiţi pe măsura performanţelor lor.

„Funcţionarii trebuie să fie bine plătiţi, dar după performanţe, nu cum se întâmplă de doi ani încoace. Funcţionarii de carieră, specialiştii sunt din ce în ce mai puţini în administraţie pentru că au trebuit să facă loc beizadelelor, nepoţilor, cozilor de topor care nu fac nimic în afară de a mai încasa o şpagă în urma unor controale”, a spus Orban.

Ludovic Orban a vorbit şi de educaţie şi a criticat pe actualul ministru, Ecaterina Andronescu, despre care a spus că a distrus învăţământul pentru a face loc fabricilor de diplome.

„Trebuie să schimbăm viziunea în domeniul educaţiei, când o aud pe Ecaterina Andronescu despre relansarea învăţământului tehnic şi profesional îmi vine să arunc televizorul pe geam, auzind-o pe cea care a distrus învăţământul tehnologic şi profesional pentru fabricile de diplome”, a spus Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri