Orban: PNL este pregătit în orice moment să-şi asume răspunderea guvernării

Data publicării:
ludovic orban_fb
Foto: Facebook/LudovicORban

PNL este pregătit în orice moment să-şi asume răspunderea guvernării, a declarat sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea, preşedintele partidului, Ludovic Orban.



Întrebat dacă PNL ar accepta să preia guvernarea în cazul în care ar trece moţiunea de cenzură, Orban a răspuns că în situaţia în care nu ar fi posibile alegeri anticipate, PNL s-ar putea angaja în preluarea guvernării, cu obiectivul de a organiza alegeri cât mai repede.

"PNL este pregătit în orice moment să-şi asume răspunderea guvernării. Ceea ce ne dorim este să ajungem la guvernare prin alegeri. Actuala structură a Parlamentului este o structură care nu mai reflectă voinţa reală a cetăţenilor. 80% dintre cetăţeni nu mai suportă PSD şi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită. Din când în când, când se produc astfel de mutaţii profunde în opţiunile oamenilor sunt necesare alegeri anticipate. Dacă nu sunt posibile alegeri anticipate, sigur că în ultimă instanţă ne putem angaja la a sigura guvernarea României, dar cu un obiectiv foarte clar de a organiza alegeri cât mai repede pentru că ai cu adevărat legitimitate atunci când te prezinţi în faţa cetăţenilor şi când cetăţenii te votează pentru programul de guvernare cu care te prezinţi", a declarat preşedintele PNL, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a fost prezent sâmbătă la Râmnicu Vâlcea, la Reuniunea Regională a Organizaţiilor PNL din Oltenia, unde, alături de preşedinţii organizaţiilor liberale din Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt şi Mehedinţi a semnat "Angajamentul Partidului Naţional Liberal pentru dezvoltarea Regiunii Oltenia".

Documentul face referire la proiecte de investiţii în infrastructura de transport - autostrada Piteşti-Sibiu şi o autostradă Calafat-Craiova-Lugoj, navigabilitate pe Dunăre, spital regional la Craiova, dezvoltarea reţelei feroviare, în special a unei reţele feroviare rapide, atragerea investiţiilor private, dezvoltarea educaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri