Orban s-a enervat la Parlament, când a explicat cum a ajuns să fie fotografiat în geacă roşie alături de Dragnea. "Bucuraţi-vă acum!"

Data actualizării: Data publicării:
orban geaca

Ludovic Orban a ţinut să explice în discursul susţinut la finalul dezbaterii moţiunii de cenzură în Parlament" cum a ajuns să fie fotografiat alături de Liviu Dragnea, purtând o geacă roşie.

Orban a povestit istoria fotografiilor în care apare îmbrăcat în geacă roșie, alături de Liviu Dragnea, care poartă o geacă galbenă, afirmând că au fost făcute în 2009.

"Acele poze făcute în 2009, după turul 2 al alegerilor prezidenţiale, în care conducerea PSD a venit să mulţumească conducerii PNL, lui Crin Antonescu, care ulterior a şi fost cel cu care v-aţi înţeles când aţi pus bazele USL, nu cu mine, şi schimbul de geci a fost făcut cu următorul scop – preşedinţii celor două partide de atunci, Crin Antonescu la PNL şi Mircea Geoană la PSD.... Crin Antonescu mi-a cerut mie să ies la conferinţa de presă în geaca roşie, şi Mircea Geoană i-a cerut lui Dragnea să iasă îmbrăcat în geaca galbenă.

Vă faceţi că nu ştiţi.

După ce am probat gecile, Dragnea a ieşit la conferinţă în geaca galbenă, iar eu nu am ieşit în faţa românilor cu geaca roşie, pentru că mi-a fost ruşine să port geaca roşie.

Bucuraţi-vă acum că aveţi impresia că sunteţi majoritari, dar sunteţi într-o cruntă minoritate pe stradă!", a replicat Ludovic Orban.

Reacţia vine după ce liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a venit la tribuna Parlamentului cu două fotografii în care Ludovic Orban apare alături de Liviu Dragnea: „Ați candidat de pe listele USL! (...) Ați petrecut aseară la Guvern, dar înțeleg că v-ați vitaminizat.” 

"Țin să îi reamintesc domului Orban că și domnia sa a fost parlamentar pe liste făcute cu același pix al președintelui Dragnea, în 2012, când ați candidat impreună în USL. Nu păreati atunci să fiți deranjați de culoarea pixului sau a gecii. (... )Pe noi nu ne-a pus nimeni pe noi nu ne pune nimeni din pix. Dacă la PNL este așa, se explică unele lucruri.", a declarat la Parlament Alfred Simonis.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri