Sari la conținut

Ordonanța care permite migrația primarilor a intrat în vigoare. Aleșii locali au la dispoziție 45 de zile pentru a schimba partidul

Ordonanța de Urgență care permite migraţia aleşilor locali a fost adoptată de Guvern săptămâna trecută. Ea a intrat în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara atunci că „nu este absolut nimic nedemocratic” în această ordonanță.

„Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile din legea statulului aleșilor locali, în termen de 45 de zile, primarii și preşedinții consiliilor județene, consilierii locali și județeni precum și candidații care au fost declarați supleanți își pot declara în scris și o singură dată opțiunea cu privire la partidul politic, organizația minorității din care doresc să facă parte sau să devină independenți, fără ca aleșii locali respectivi să-și piardă calitatea dobândită în urma alegerilor”, a spus Liviu Dragnea.

„Pe noi ne interesează ca începând cu cel mai târziu 1 ianuarie 2015, situația din administrația locală să se clarifice. Nu ne putem permite să asistăm pasivi la efectele ruperii USL și la blocajul generalizat pe care PNL-PDL l-a produs în țară”, a mai spus vicepremierul.

La începutul şedinţei de Guvern în care a fost adoptat documentul, premierul Victor Ponta a spus că trebuie făcută „un pic de dreptate”.

„Avem azi și ordonanța cu aleșii locali. Eu îmi asum. Cred că trebuie să deblocăm activitatea autorităților locale și mai trebuie să facem și un pic de dreptate, că nu cine strigă mai tare are dreptate. Toți aleșii locali din România, în 2012, au fost aleși USL cu Crin Antonescu și Victor Ponta lângă ei și azi s-au trezit cu PDL-iși cu Blaga și cu Iohannis”, spunea atunci Victor Ponta.

În curs de actualizare.

Pe aceeași temă