Ordonanța interceptărilor, în dezbatere la Senat 

Data publicării:
senatul romaniei - captura

Președintele Senatului a declarat, inițial, că dorește blocarea ordonanței de urgență pe motiv că încalcă drepturile omului. În aschimb, a propus redactarea unui proiect de lege, elaborat de Parlament, care să prevadă o autoritate care să se ocupe de aceste interceptări audio. Autoritatea ar urma să fie în subordinea Parlamentului.

Până la intrarea în dezbatere a ordonanței, aceasta rămâne în vigoare și își produce efectele. Dacă va fi respinsă de ambele Camere ale Parlamentului atunci ordonanța nu mai poate să își producă efectele și trebuie să fie ceva pus în loc.

Deocamdată, doar Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat clar punctul de vedere în legătură cu această ordonanță, dar au mai fost voci care au spus că ordonanța trebuie respunsă.

Social-democrații nu s-au pronunțat definitiv deocamdată, dar au spus că iau în calcul toate variantele, inclusiv cea a respingerii ordonanței. 

Citiți și: 
Judecătorul C. Danileț: Prin decizia CCR referitoare la interceptări s-a atras atenția că avem o problemă în Codul de procedură penală
Ministrul justiţiei, sub tirul criticilor. Ordonanţa interceptărilor stârneşte controverse

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri