Ordonanța privind interceptările, respinsă în Senat

Data publicării:
HACKERI RECOMPENSA SUA GETTY IMAGES-2

 

                                                                                            FOTO: Gulliver/GettyImages

Raportul comisiilor pentru respingerea ordonanței urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului, care este prima Cameră sesizată în acest caz.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a prezentat, în 12 aprilie, argumentele în favoarea ordonanței de urgență, menționând însă că este o soluție de etapă deoarece Guvernul nu-și permitea să creeze o „sincopă”.

„Nu-mi face plăcere ca ministru să trebuiască să promovez o ordonanță care modifică legi organice, dar spun cu toată tăria și în fața comisiei (...) că nu aveam altă soluție. Guvernul a spus, în momentul adoptării acestei ordonanțe, că ceea ce face este să dea o soluție de etapă, deci să se asigure că România, care a investit mult în aducerea sistemului judiciar la un nivel în care urmărirea penală este una eficientă, Guvernul deci nu-și permitea să creeze o sincopă, pe de o parte. Pe de altă parte, nu se putea găsi de pe o zi pe alta nicio altă soluție”, susținea Raluca Prună la vremea respectivă.

Guvernul a adoptat în 14 martie, într-o ședință specială, ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri