Ordonanța traseismului, motiv de ceartă în plen: „Sunteţi nervoşi. Nu aţi servit masa de dimineaţă?”

Data publicării:
parlament - 6846216-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a propus ca ordonanţa să intre pe ordinea de zi a şedinţei, însă parlamentarii au votat împotrivă. Liberalii şi social-democraţii au trecut apoi la reproşuri legate de program şi de regulament.

Sunteţi nervoşi. Nu aţi servit masa de dimineaţă?”, a spus Valeriu Zgonea. „V-am aşteptat în plenul Parlamentului, cei 100 de parlamentari care suntem aici de la ora 10:00, pe dumneavoastră, să vă terminaţi cafeaua”, a replicat Gigel Știrbu. Certurile de la tribuna Parlamentului au început după ce liberalii au propus ca ordonanţa care a permis migrarea aleşilor locali să fie dezbătută în plen. Însă varianta lor a picat la vot.

Prin votul de astăzi, stimaţi colegi, majoritatea guvernamentală refuză să pună în aplicare hotărârea Curţii Constituţionale şi mai ales refuză să adopte un punct de vedere constituţional referitor la una dintre cele mai neruşinate ordonanţe”, a declarat Ludovic Orban, deputat PNL.

Nu încercăm să nu luăm în calcul punctul de vedere al Curţii Constituţionale. Departe de noi această abordare, dar trebuie să fiţi de acord cu noi că în momentul în care o problemă atât de sensibilă o avem în dezbatere, ea chiar trebuie tratată cu multă responsabilitate”, a spus Marian Neacşu, deputat PSD.

Ordonanţa Guvernului care pentru 45 de zile înainte de alegerile prezidenţiale le-a dat voie aleşilor locali să schimbe partidul a fost declarată neconstituţională de CCR.

Camera Deputaţilor aşteaptă acum rapoarte din partea a două comisii de specialitate ale deputaţilor, pentru a relua votul în plen. Parlamentul trebuie să decidă dacă aleşii, consilieri locali sau judeţeni, îşi pierd mandatele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri