Ordonanța traseismului, subiect de scandal. Proiectul a fost discutat în comisiile de specialitate din Senat

Data publicării:
traseism comisie

Indignarea parlamentarilor opoziţiei a atins cote maxime când Puterea a susţinut că proiectul a obţinut voturile necesare pentru a fi declarat admis. De la un simplu schimb de replici , aleşii au ajuns la ameninţări.

Scandalul s-a aprins chiar din timpul dezbaterilor asupra proiectului care le-a permis aleşilor locali să migreze de la un partid la altul, în această toamnă.

„În chip mascat acest proiect de act normativ nu face altceva decât legiferează un şantaj administrativ şi politic la nivelul structurilor autorităţilor publice locale”, a spus Emil Paşcan, senator PDL.

„La acest minister al Dezvoltării, la domnul Dragnea s-au facut liste cu primari ce urmau să îl susţină pe Ponta în alegeri. Sigur că primarii aceştia trebuiau să facă şi ei un gest şi nu puteau să facă acest gest decât prin ordonanţă”, a declarat Cătălin Boboc, senator PNL .

Reprezentanţii Guvernului au susţinut că ordonanţa a fost emisă la cererea aleşilor locali.

Peşedintele Comisiei Juridice din Senat, liberalul Cătălin Boboc, acuză Puterea că a fost încălcat Regulamentul şi la Camera Deputaţilor, for de care ordonanţa a trecut deja.

Decizia finală în cazul acestui proiect aparţine plenului Senatului. Chiar dacă ordonanţa va fi respinsă, nu va avea nicun efect asupra celor care au schimbat partidul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri