Ovidiu Raețchi (PNL) îi cere noului ministru de Interne să desecretizeze dosarul legat de 10 august

Data publicării:
Ovidiu alexandru raetchi, deputat pnl
Foto: Facebook/OvidiuRaețchi

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi cere noului Ministru de Interne, Nicolae Moga, să desecretizeze urgent dosarul privind violențele la protestul din 10 august. Liberalul susține că Moga trebuie să aibă o cu totul altă abordare decât cea a fostului ministru Carmen Dan.

„Prima decizie pe care trebuie să o ia noul ministru de Interne, Nicolae Moga, este simplă: să desecretizeze de urgență dosarul 10 august. Îi auzim pe pesediști cum clamează fără întrerupere că au înțeles lecția de la alegerile de pe 26 mai, iar acum au un bun moment pentru a demonstra acest lucru”, a scris Ovidiu Raețchi, miercuri, pe Facebook.

Liberalul a adăugat că mușamalizarea evenimentelor din 10 august trebuie să înceteze.

„Dacă există un minim respect pentru cetățeni și pentru aflarea adevărului privind protestul Diasporei, noul ministru trebuie să se diferențieze fundamental de abordarea doamnei Carmen Dan, cea care s-a aflat exclusiv în slujba infractorului Dragnea pe toată perioada în care îndeplinit funcția de ministru de Interne. La aproape un an de la protestul de pe 10 august, dl. Moga are obligația de a nu mai mușamaliza faptele și de a face public dosarul privind protestul Diasporei. Sutele de cetățeni gazați și bătuți merită să afle adevărul, în paralel cu soluționarea juridică a dosarului 10 august. Este revoltător că până acum nu avem nici un responsabil politic pentru surprimarea violentă a unui protest pașnic”, a completat Raețchi, potrivit Mediafax.

Noii miniștri de Interne și Externe, Nicolae Moga și Ramona Mănescu, au depus jurământul de învestitură miercuri la Palatul Cotroceni. Și Mihai Fifor, numit vicepremier pentru parteneriate strategice a depus jurământul.

Pe 1 iulie 2019, la aproape un an de la violențele de la mitingul din 10 august, procurorii secțiilor parchetelor militare din cadrul Parchetului General au declinat către DIICOT dosarul privind agresiunile jandarmilor, precizând că în cauză sunt dispoziții referitoare la siguranța națională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri