Ovidiu Raețchi (PNL): Ludovic Orban a ajuns să meargă pe drumul toxic al lui Viktor Orban

Data publicării:
ovidiu raetchi face declaratii presei
Fostul deputat liberal Ovidiu Raețchi îl compară pe Ludovic Orban cu premierul Ungariei, Viktor Orban, după ce liderul liberal a spus că PNL trebuie să fie legat de biserică și să promoveze valori tradiționale, precum familia Foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul deputat liberal Ovidiu Raețchi consideră că Ludovic Orban „a ales să meargă pe drumul toxic al lui Viktor Orban”, după ce liderul PNL a spus că partidul trebuie să fie legat de biserică și să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, biserica, satul românesc.

„Astăzi, după ce l-am auzit dezlănțuindu-se cu crucea și Biblia, propunându-și să facă din partidul istoric al burgheziei și intelectualității laice și modernizatoare o caricatură de partid al lui Octavian Goga, îmi dau seama că a ales deja să meargă pe drumul toxic al lui Viktor Orban. Și asta deja nu mai e o problemă internă a PNL - devine o problemă pentru România, stat care a reușit până acum să echilibreze sănătos în această regiune derapajele Poloniei și Ungariei”,  a scris, pe Facebook Ovidiu Raețchi.

Liberalul amendează și alte declarații și gesturi contrariante ale șefului său de partid, dar spune că la vremea respectivă a crezut că este vorba despre un „compromis politic” pe care Ludovic Orban era nevoit să-l facă.

„Mie Ludovic Orban mi s-a părut destupat la minte și liberal. Când a început să umple conducerea PNL de grupuri de rugăciune, am zis că face un compromis politic. Când a mers pe drumul lui Dragnea la Referendumul pentru Familie, am zis că mai face un compromis politic. Când mi-a explicat la Referendum - după ce l-am criticat - cum vine treaba cu neo-marxismul, am zis că e doar puțin depășit de vremuri. Când a interzis liberalilor să semneze proiectul CNCD pentru parteneriatul civil, m-am gândit că se lasă păcălit de sondaje superficiale”, arată Ovidiu Raețchi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, biserica, satul românesc, comunitatea, context în care a afirmat că PNL are nişte parteneri de guvernare care de multe ori se comportă ca şi cum nu s-ar fi născut în România. „Nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce”, a spus Ludovic Orban, duminică, făcând referire la cei din USR PLUS.

Ludovic Orban, aflat într-o competiție internă cu premierul Florin Cîțu pentru șefia PNL, a făcut aceste declarații la şedinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Bacău, în condițiile în care vizitele în teritoriu ale celor doi lideri s-au întețit în această perioadă, în încercarea de a obține sprijinul organizațiilor locale la Congresul PNL din septembrie.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri