Ovidiu Silaghi, propus de PNL la Transporturi

Data publicării:
Ovidiu silaghi-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu-1

Actualizare 15.35. Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a făcut anunțul oficial, potrivit căruia Ovidiu Silaghi este propunerea liberalilor pentru funcția de ministru al Transporturilor. El a mai spus că decizia a fost luată cu o mare majoritate de voturi.

Ovidiu Silaghi a precizat că a apreciat activitatea fostului ministru, Relu Fenechiu, și că intenționeaază că continue programele începute de acesta.

În opinia sa, marele merit al lui Relu Fenechiu este privatizarea CFR Marfă.

Nu pornim cu ideea că avem mandate scurte sau lungi, ci cu ideea că avem mandate în care avem de făcut treabă”, a spus el.

Întrebat cum comentează declarația lui Victor Ponta, potrivit căreia președintele se mai gândește în privința acestei nominalizări, Ovidiu Silaghi a răspuns: „Nu cred să aibă nimic împotrivă. E bine că se gândește, e un minister pilot al României, cu multe fonduri europene”.

_______________

Potrivit surselor PNL, Ovidiu Silaghi ar fi fost propus în urma votului a 47 de membri ai BPN. Cinci s-au opus nominalizării sale la șefia Ministerului Transporturilor.

În urmă cu câteva minute, Victor Ponta spusese că președintele se mai gândește în privința acestei nominalizări.

Președintele poate refuza o singură dată, motivat, o propunere pentru ocuparea unei funcții de ministru, conform unei decizii a Curții Constituționale.

Azi, liberalii s-au reunit în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Național, pentru a nominaliza propunerea pentru funcția de ministru al Transporturilor, după revocarea lui Relu Fenechiu.

Conform algoritmului politic din cadrul USL, portofoliu revine PNL.

Ovidiu Silaghi are însă în derulare un proces, aflat acum pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, după verificările inspectorilor Agenției Naționale de Integritate, care au descoperit o diferență nejustificată între veniturile obținute și cele declarate.

Citiți și:

Cum explică Ovidiu Silaghi problemele cu ANI

V. Ponta a discutat cu T. Băsescu despre numirea lui O. Silaghi la Transporturi

A început ședința PNL pentru nominalizarea noului ministru al Transporturilor

Favorit la Transporturi. Procesele lui Ovidiu Silaghi

Ovidiu Silaghi este favorit pentru Ministerul Transporturilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri