PACT îi cere lui Ciuhodaru retragerea proiectului de lege privind modificarea Codului penal

Data publicării:
tudor ciuhodaru psd fb
Foto: Facebook

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) îi cere senatorului Tudor Ciuhodaru retragerea proiectului de lege privind modificarea Codului penal în sensul extinderii domeniului de aplicare a sancțiunilor privind faptele îndreptate împotriva ordinii constituționale sau a exercitării autorității de stat.

tudor ciuhodaru psd fb
Foto: Facebook

"PACT atrage atenția asupra tentativelor rușinoase de intimidare a cetățenilor care protestează pașnic împotriva Guvernului. Reflexele autoritare și derapajele anti-democratice ale unor membri ai actuale majorități parlamentare nu vor face decât să adâncească ruptura dintre Executiv și protestatari. Cel mai recent exemplu este senatorul PSD Tudor Ciuhodaru, inițiatorul unui proiect de lege care prevede pedepsirea protestatarilor cu închisoare între șase luni și trei ani pentru participanții la proteste care prin manifestarea lor 'au scopul de a schimba ordinea constituțională ori să îngreuneze sau să împiedice exercitarea puterii de stat'. PACT îi cere lui Tudor Ciuhodaru retragerea de urgență a acestui proiect de lege, în mod evident neconstituțional, pe care nici PSD nu îl va susține", relevă un comunicat al PACT citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, inițiativa legislativă a senatorului Tudor Ciuhodaru este doar cel mai recent exemplu "din șirul de intimidări" la care au fost supuși protestatarii în ultimele săptămâni.

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor susține că președintele filialei PACT Teleorman, Cristian Mihai Dide, "unul dintre cetățenii care și-au mutat biroul în Piața Victoriei, în semn de protest față de Guvernul PSD-ALDE", a fost amendat, în decurs de patru zile, de patru ori. Două dintre aceste amenzi se referă la încălcarea unor reguli de circulație, relevă comunicatul.

"Un exces de zel al autorităților, cu același scop de a descuraja protestele cetățenilor. PACT face apel la autoritățile statului pentru a respecta Constituția României și a asigura același tratament tuturor cetățenilor în fața legii, fie că sunt protestatari, fie că sunt miniștri. Cetățenii care au ieșit în stradă pentru protejarea statului de drept nu pot fi intimidați prin astfel de abuzuri de netolerat", se mai arată în comunicatul PACT.

PSD a anunțat că nu susține amendamentul deputatului Ciuhodaru privind modificarea Codului penal.

"Partidul Social Democrat se delimitează categoric de inițiativa personală a deputatului Tudor Ciuhodaru de a completa Codul penal în sensul extinderii domeniului de aplicare a sancțiunilor privind faptele îndreptate împotriva ordinii constituționale sau a exercitării autorității de stat. Partidul Social Democrat consideră că forma actuală a Codului penal are prevederi clare și suficiente în legătură cu astfel de fapte și nu necesită completări sau modificări", a precizat vineri purtătorul de cuvânt al partidului, Adrian Dobre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri