Paleologu: Salvarea PNL nu vine de la Gorghiu, ci de la mine

Data publicării:
pale

Deputatul Theodor Paleologu și-a depus, joi, dosarul de candidat independent la alegerile parlamentare, ocazie cu care le-a transmis liberalilor să-l voteze și a criticat conducerea PNL, scrie Agerpres.

pale

„Să fie deștepți să voteze cu mine, pentru că salvarea PNL de la mine vine. Nu de la Alina Gorghiu, nu de la oamenii de pe lista de București, cu două excepții probabil aș putea accepta, dar această conducere duce PNL la sub 10% în București, iar salvarea liberalismului de la mine vine. Nu de la actuala conducere a partidului și nu de la lista prezentată de PNL în București”, a declarat Paleologu la Biroul Electoral Municipal, întrebat ce mesaj are pentru foștii săi colegi din PNL.

Legat de USR, Paleologu a spus că nu ar respinge o colaborare cu reprezentanții partidului condus de Nicușor Dan în viitorul Parlament, dar a subliniat că nu s-a discutat intrarea sa în această formațiune. A amintit că l-a susținut pe Nicușor Dan în campania pentru Primăria Capitalei.

„Am combătut împreună pentru apărarea patrimoniului, pentru salvarea unor case, a unor monumente istorice. 100% am fost alături de el. E un om de toată isprava, pe care-l respect foarte mult, cu care am relații amicale de peste 20 de ani, însă sunt un om de dreapta, asumat de dreapta. Sunt independent în sensul că nu fac parte dintr-un partid, dar nu sunt independent de orice doctrină. Eu sunt un liberal asumat, conservator și am, așa, firește, unele întrebări legate de un partid care nu se poziționează foarte clar pe o serie de probleme asupra cărora eu aștept o poziționare clară”, a declarat el.

El a precizat că a reușit să strângă în susținerea candidaturii sale 27.942 de semnături, iar sloganul de campanie va fi „Națiune, fii deșteaptă!”, preluat din Caragiale.

„Gândul meu este nu de a face figurație, ci de a câștiga un nou mandat și mai cu seamă de a face o breșă în acest sistem care blochează accesul forțelor noi și candidaților independenți la reprezentarea parlamentară. (...) Eu nu sunt nou și nu promit că salvez România. Am salvat case de patrimoniu, am salvat monumente, m-am băut pentru zonele protejate, dar nu pretind că salvez România. Deci, nu pretind mai mult decât ce știu eu să fac în domeniile mele de expertiză - educație, cultură”, a mai precizat Paleologu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri