Papa organizează o loterie de binefacere cu darurile primite în timpul Pontificatului

Data publicării:
Papa Francisc - Guliver GettyImages

Loteria, care a avut loc joi la Palatul Guvernatorului din Cetatea Vaticanului, numără printre premii mașina Fiat Panda 4x4 albă full options a Papei, o cafetieră Illy și o bicicletă de curse. Ca să poată câștiga premiul cel mare, participanții au plătit 10 euro pentru un bilet la tombolă, scrie Agerpres.

Vaticanul primește adesea cadouri, fiind o modalitate prin care firmele care le oferă devin mai vizibile, dar acestea nu corespund întotdeauna vieții pontificale. „Știu foarte bine că în 95 la sută din cazuri, nu este decât un produs de publicitate”, a declarat pentru Le Parisien Bernard Lecompte, specialist în Vatican.

În luna februarie a anului trecut, Papa Francisc și-a scos la licitație motocicleta papală, pe care un cumpărător european a achiziționat-o cu 241.500 de euro, sumă vărsată asociației catolice Caritas Romas. O altă motocicletă a Suveranului Pontif, o Harley-Davidson, va fi scoasă la licitație la 5 februarie.

Motocicleta, evaluată la între 15.000 și 20.000 de euro, a aparținut și predecesorului său, Benedict al XVI-lea. Directorul licitației, Ben Walker, speră să se obțină o sumă importantă, având în vedere că pe rezervor este gravată semnătura Papei Francisc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri