Sari la conținut

Parlament. Deputații PMP aderă la fostul grup al PP-DD

Liderul PMP, Eugen Tomac FOTO: Digi24

Grupul Democrat şi Popular va fi format din 16 deputaţi, din care șase sunt de la PMP şi zece sunt ai PND, fost PP-DD.

Deputatul Daniel Fenechiu a declarat, după condamnarea lui Dan Diaconescu, că vestea nu-l bucură, cu atât mai mult cu cât i-a fost şi avocat, dar admite că denumirea grupului parlamentar a fost schimbată tocmai pentru o delimitare clară de de Dan Diaconescu.

„Vom acţiona la nivel parlamentar împreună. În plan politic, fiecare îşi continuă drumul său”, a precizat liderul PMP, Eugen Tomac.

Deputaţii din grupul Democrat şi Popular, format din PMP şi PND (fost PP-DD), „nu vor primi indicaţii” de la Traian Băsescu pentru că sunt „persoane mature şi înţelepte”, a declarat, miercuri, deputatul Daniel Fenechiu, precizând că liderul grupului va fi Ştefan Burlacu, relatează Mediafax.

Fenechiu a mai spus că săptămâna trecută cele două formaţiuni au semnat un protocol de colaborare.

Fostul președinte Traian Băsescu a fost, marți, la sediul PMP, pentru a le da sfaturi membrilor tinerei formațiuni și pentru a-i felicita că „au salvat democrația” fiind singurii care s-au opus numirii lui Eduard Hellvig la șefia SRI.

Întrebat dacă a PMP vrea să şteargă asocierea cu Elena Udrea, Eugen Tomac a răspuns: „Nu e vorba de aşa ceva, PMP îşi continuă drumul său de consolidare. În Parlament ne vom desfăşura activitatea în calitate de membri ai PMP în cadrul grupului Democrat şi Popular".