Parlament mai mult pentru turiști. Din 43 de comisii parlamentare, doar două au avut şedinţă

Data publicării:
parlamentul romaniei crop ingust - mfax 1

Teoretic, pentru senatori şi deputaţi, zilele de miercuri şi joi sunt destinate exclusiv lucrului în comisii.

Parlamentul are 43 de comisii: 19 la Camera Deputaţilor şI 18 la senat. Mai sunt şase comisii comune permanente şi patru comisii speciale. Dintre acestea la Senat nu lucrează niciuna. La Camera Deputaţilor au afişat program doar cinci.

La Comisia pentru Drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, condusă de social-democratul Nicolae Păun, este zi de studiu individual.

Membrii Comisiei juridice au afişat pe site-ul instituţiei o ordine de zi, cu nu mai puţin de 22 de proiecte de lege care ar fi trebuit să primească avize sau rapoarte în această săptămână. Uşa comisiei însă este încuiată şi sigilată.

Excepţia zilei o reprezintă Comisia de industrii.

Parlamentarii nu lucrează, dar asta nu înseamnă că este pustiu în Casa Poporului. Zeci de turişti străini şi-au cumpărat bilete pentru a vizita edificiul colosal ridicat în Epoca de Aur.

Într-o săptămână de lucru, parlamentarii români au, potrivit programului oficial postat pe site-urile Camerei Deputaţilor şi Senatului, două zile dedicate şedinţelor de plen, nu mai lungi de două-trei ore, alte două zile destinate dezbaterilor proiectelor în comisiile permanente, iar vinerea şi sâmbăta sunt rezervate activităţilor în circumscripţiile electorale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri