Parlament vs Guvern în problema indemnizaţiilor

Data publicării:
mama copil - bebelus in brate - GettyImages - 13 august 15

Un fost ministru al Muncii calmează părinţii, cel puţin temporar: niciun parlamentar nu o să voteze o lege nepopulară înainte de alegeri, spune Mariana Câmpeanu. Liberalii încearcă şi ei să liniştească spiritele, iar social-democraţii spun că este treaba Guvernului să găsească bani.

Legea trebuie aplicată în continuare așa cum e, fără plafonare și PSD-ul așa cum a promovat această măsura o și susține în continuare în aplicare. Guvernul are obligația de a găsi sursele de finanțare pentru a fi implementată această lege,” spune Rovana Plumb, fost ministru al Muncii.

Subiectul e unul articifial. Guvernul are toate instrumentele să remedieze dacă sunt probleme în aplicare. Vreau să-i liniștim pe cei peste 190.000 de beneficiari,” declară Cristina Pocora, deputat PNL.

Am susținut creșterea indemnizației cu un plafon ridicat pentru că 3.400 care a fost era prea mic în condițiile actuale. Un plafon trebuie să existe. În perioadă de campanie electorală niciun parlamentar nu-și asumă răspunderea pentru a introduce anumite restricții, toată lumea acordă tot ce se poate acorda de pe lume,” spune Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri