Parlamentari apăraţi de colegi. Cereri de arestare preventivă respinse de deputați și senatori

Data publicării:
parlamentari captura-1

Printre aceștia se află deputații PSD Vlad Cosma și Ioan Stan, acuzați de trafic de influenţă.

Pe de altă parte, fostul ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu, acuzat de abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat, fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, acuzat de subminarea economiei naţionale, fostul ministru al Mediului Laszlo Borbley, acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţii, și fostul ministru al Administraţiei, Victor Paul Dobre,acuzat de abuz în serviciu, au scăpat de trimiterea îm judecată.

În cazul unui singur parlamentar a fost aprobată cererea DNA de arestare preventivă. Este vorba despre deputatul Gheorghe Coman, acuzat de luare de mită, care astăzi a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu executare.

În cazul lui Florin Popescu, plenul are ultimul cuvânt și probabil va vota săptămâna viitoare dacă le permite procurorilor să ceară în instanța arestarea preventivă a deputatului.

Florin Popescu este acuzat că ar fi mituit alegătorii acum doi ani, când a candidat pentru șefia Consiliului Județean Dâmbovița, cu puii pe care el i-ar fi luat ca mită de la un om de afaceri, potrivit procurorilor.

Deputatul a candidat la Parlament din partea PDL, dar a trecut apoi la Partidul Mișcarea Populară, din care s-a autosuspendat după ce procurorii au început anchetarea sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri