PARLAMENTARI CU DARE DE MÂNĂ. 100 de aleși au împrumutat 17 milioane de euro

Data publicării:
parlamentul romaniei generic - mfax

Aproape o cincime dintre parlamentarii noştri au putut să se lipsească de 17 milioane de euro, bani pe care i-au dat cu împrumut rudelor, prietenilor sau unor firme.

42 de senatori au acordat împrumuturi sume care, adunate, totalizează echivalentul a 8 milioane şi jumătate de euro. Sunt şi senatori care au dat şi nouă împrumuturi.

Cele mai mari sume au fost împrumutate de Verestoy Attila: peste un milion şi jumătate de euro. Senatorul UDMR are însă şi o avere pe măsură: 85 de hectare de teren, patru apartamente, trei case, peste 11 milioane de euro în conturi şi acţiuni pe bursă cotate la aproape 6 milioane de euro.

Şi senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu şi-a permis să dea cu împrumut peste un milion de euro. El declară însă şi datorii de peste patru milioane de euro.

Doina Tudor, tot senator PNL, declară că a creditat câteva firme şi persoane cu o sumă consistentă. Dar şi averea ei este mare - 10 apartamente şi case, inclusiv în Belgia, Turcia şi Statele Unite, şi aproape 3 milioane de euro în conturi.

Deputaţii şi-au permis şi ei să fie generoşi cu împrumuturile, 57 din cei 409 au de recuperat aproape 8 milioane şi jumătate de euro. Cei mai mulţi au dat cu împrumut sume relativ mici, de cel mult 50.000 de euro. Sunt însă şi deputaţi cu averi considerabile, pentru care împrumuturi de două milioane de euro nu au ridicat probleme.

De exemplu, democrat-liberalul Sergiu Vizitiu a dat aproape 2 milioane şi jumătate de euro. Averea lui declarată cuprinde 13 case şi apartamente şi unsprezece terenuri. Şi liberalul Marin Anton are în proprietate şapte imobile, dar şi terenuri de peste 200 de hectare, aşa că şi-a permis să acorde împrumuturi mai mari de o jumătate de milion de euro. Alţi patru deputaţi au acordat împrumuturi de peste 300.000 de euro: Cristina Nichita, Mircea Dobre, Ion Ochi şi Alexandru Băişanu.

Citiți și Senatorii au de returnat 22 de milioane de euro. Topul datornicilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri