Parlamentarii ALDE vor vota împotriva Guvernului Cioloș

Data publicării:
tariceanu digi24 2

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a anunțat că trecerea partidului în Opoziție va fi marcată, marți, prin demisia tuturor secretarilor de stat care au beneficiat de sprijinul formațiunii.

Cu majoritate de voturi, s-a luat decizia ca mâine (marți — n.r.) toți secretarii de stat care au fost susținuți de ALDE să își depună demisia la Cancelaria primului ministru, marcând în felul acesta trecerea în Opoziție”, a declarat Daniel Constantin, luni, la finalul Biroului politic al partidului, potrivit Agerpres. 

Acesta a ținut să precizeze că ALDE se plasează în opoziție nu față de Cabinetul Cioloș, ci față de viitoarea formă de guvernământ.

„Aș vrea să subliniez faptul că suntem în Opoziție nu față de Guvernul Dacian Cioloș, nu față de primul ministru, nu față de vreun ministru anume, ci suntem în Opoziție față de forma de guvernământ. România nu traversează o criză economică, o criză care ar impune sosirea de tehnocrați, de specialiști în fruntea ministerelor. Ca atare, credem că soluția corectă, indiferent dacă primul ministru provenea din partide sau nu, era aceea ca toți cei care formează Guvernul, miniștrii, să aibă o puternică componentă și o puternică susținere politică în Parlament”, a mai spus copreședintele ALDE.

Toţi ochii sunt astăzi aţintiţi spre Parlament. Echipa propusă de Dacian Cioloş pentru a prelua portofoliile noului Guvern dă primul test. Candidaţii la mandatele de ministru sunt audiaţi în comisii.

Şi chiar dacă avizul dat de acestea este consultativ, prestaţiile aspiranţilor la fotoliile ministeriale sunt cu atât mai importante cu cât cei mai mulţi dintre ei sunt prea puţin cunoscuţi de public. Votul decisiv este însă cel din plen şi va fi dat, cel mai probabil, mâine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri