Parlamentarii au evitat să recite versuri de Eminescu

Data actualizării: Data publicării:
parlament

De ziua naţională a culturii, ambasadorii acreditaţi la Bucureşti s-au întrecut în a recita poezii. Britanicul Paul Brummell a citit din „Scrisoarea I” de Mihai Eminescu. În schimb, diplomaţii francezi au pus în scenă „Iarna pe uliţă”, de George Coşbuc. Provocaţi să spună şi ei câteva versuri, puţini dintre parlamentarii români au reuşit să-şi amintească ceva din poeziile studiate la şcoală.

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureșt: „La început pe când fiinţă nu era, nici nefiinţă/ Pe când totul era lipsă de viata si voinţă/ Când nu se ascundea nimica, deşi tot era ascuns,/ Când pătruns de sine însuşi odihnea cel nepătruns/ Fu prăpastie?Genune? Fu noian întins de apă? N-a fost lume pricepută şi nici minte s-o priceapă”.

În schimb, rugaţi să recite cateva versuri din Eminescu, parlamentarii români s-au eschivat.

Costel Șoptică, senator PNL: Nu, nu, mulțumesc. Mi-amintesc, dar nu....

Viorel Chiriac, deputat PSD: Mă scuzați, trebuie să dau repede o semnătură și să plec.

Sorin Câmpeanu, deputat ALDE: Știu mai multe poezii de Mihai Eminescu

Reporter: Dar nu ne puteți spune?

Sorin Câmpeanu: Nu cred că este momentul potrivit.

Iulian Iancu, deputat PSD: Imediat, că trebuie să mă duc în sală.

Teodor Atanasiu deputat PNL: Știu câteva versuri. "Cobori în jos luceafăr blând/ Alunecând pe-o rază/ Pătrunde-n casa și în gand/ Si viața-mi luminează". Ajunge pentru voi. O zi bună!

Serban Nicolae, senator PSD: La steaua care-a răsărit/ E-o cale atat de lungă/ Ca mii de ani i-au trebuit/ Luminii să ne-ajungă.

Pe 15 ianuarie România a serbat ziua culturii naţionale. Anul acesta s-au împlinit 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri