Parlamentarii au plecat în campanie. În așteptare sunt avizele pentru urmărirea penală a trei foști miniștri

Data publicării:
deputati parlament

Procurorii DNA aşteaptă de la Senat avizul pentru a putea începe urmărirea penală a foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu. Numele celor doi apare în celebrul dosar de corupţie Microsoft.

Comisia juridică ar trebui să ia o decizie înaintea datei de 15 octombrie. Doar că problema intervine după 15 octombrie, decizia finală va fi luată de plenul Senatului şi e incertă data la care se va organiza acest plen. Nu se ştie dacă senatorii vor fi chemaţi din campania electorală. Cel mai probabil, plenul pentru avizul începerii urmăririi penale va fi făcut undeva după 16 noiembrie

Aceeaşi situaţie şi la Camera Deputaţilor, de unde DNA a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale pentru fostul ministru Valerian Vreme.

Senatorii au mai lăsat în aşteptare alte două proiecte arzătoare - două ordonanţe de urgenţă.

Prima, este ordonanța privind traseismul aleşilor locali, care a fost respinsă în primă fază la Camera Deputaţilor.

Nu au fost suficienţi deputaţi în sală pentru a o vota şi a fost trimisă la Senat, unde nu va fi discutată în săptămânile următoare. O altă ordonanţă este cea privind secţiile de vot speciale, desfiinţate de Guvern pentru acest scrutin. Practic, orice cetăţean din România care nu se află în localitatea de domiciliu poate vota la orice secţie în acest moment. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri