Parlamentarii cer SRI sa evalueze pericolul de atentate teroriste

Data publicării:
sri sigla-1

Conducerea SRI vine mâine în faţa parlamentarilor din comisia de control. În contextul atentatelor din Belgia, aleşii vor să ştie care sunt riscurile de terorism la care este supusă România şi dacă acestea ar putea creşte în perioada imediat următoare.

Preşedintele comisiei, deputatul Georgian Pop susţine că a cerut conducerii SRI să vină cu un document scris care să reprezinte o evaluare a riscurilor teroriste.

De asemenea, SRI urmează să le spună parlamentarilor şi ce modificări de ordin juridic ar dori să se facă astfel încât Serviciul să aibă pârghiile necesare pentru a menţine riscul terorist la un nivel cât mai scăzut. În plus, Georgian Pop susţine că Ordonanţa de Urgenţă privind interceptările ar trebui modificată în Parlament astfel încât să fie păstrată colaborare între SRI şi DIICOT în ceea ce priveşte terorismul.

Georgian Pop, preşedintele comisiei de control SRI: „Pot să vă dau câteva exemplu, nu avem reglementată încă chestiunea cu cartelele prepay, pe zona teroristă e o vulnerabilitate. Nu avem reglementată legea securității cibernetice, teroriștii comunică în spațiul virtual. În ceea ce privește ordonanța interceptărilor, eu cred că va trebui să îmbunătățim această ordonanță, dar dimensiunea de cooperare între SRI și DIICOT trebuie prezervată, dacă acea colaborare e întreruptă e cea mai mare eroare strategică în acest context.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri