Parlamentarii cu probleme penale

Data publicării:
parlamentari2

Noul parlament nu scapă de senatori şi deputaţi cu probleme în justiţie. Sunt aleşi care au mai obţinut un mandat în noul legislativ, dar unii sunt puşi sub urmărire penală, alţii sunt trimişi în judecată sau condamnaţi cu suspendare.

Lista celor cu probleme în justiţie, în cazul social-democraţilor, începe chiar cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cel care este condamnat acum la doi ani cu suspendare în dosarul fraude la referendum.

Pe lângă condamnarea din acest dosar, Liviu Dragnea mai este trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual în dosarul fostei sale soţii.

Fostul prim-ministru, Victor Ponta, are şi el două dosare penale pe rol. A fost trimis în judecată în 2015, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri şi spălare de bani, iar un an mai târziu, Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală într-un dosar ce implică vizita lui Tony Blair în România, în 2012.

Cel mai nou parlamentar social-democrat cu probleme penale este Eugen Bejinariu. La finalul lunii trecute, DNA a cerut Camerei Deputaţilor începerea urmăririi penale a lui în dosarul Microsoft 2, dar parlamentarii nu s-au mobilizat în număr suficient de mare pentru a vota cererea procurorilor.

Alţi social-democraţi cu probleme penale sunt Titus Corlăţean şi Cătălin Rădulescu.

Şi ALDE a trimis în Parlament oameni cu probleme penale. Chiar liderul ALDE şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost trimis în judecată de DNA pentru mărturie mincinoasă. Alţi parlamentari ALDE cu probleme în justiţie sunt Eugen Durbacă şi Varujan Vosganian.

În cazul liberalilor, avem doi parlamentari cu probleme în justiţie - Marius Nicoară, trimis în judecată şi Victor Paul Dobre, care a scapat de procurorii DNA datorită colegilor parlamentari.

(sursa: Digi24 TV)

Citiți și:  Parlamentarii care nu au ratat nicio legislatură

LISTA. Cine sunt noii senatori şi deputaţi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri