Parlamentarii de Olt evită să vorbească despre cazul crimelor de la Caracal

Data actualizării: Data publicării:
parlamentar

Parlamentarii de Olt se feresc să vorbească despre cazul crimelor de la Caracal. Nu sunt de găsit la birourile din teritoriu și nici măcar la telefon nu vor să dea declarații. Cât despre informații privind existența unor rețele de crimă organizată în județ, aleșii spun că n-au informații utile pentru procurori.

Alexandru Cumpănaşu: Solicit audierea tuturor parlamentarilor de Olt cu privire la reţelele de crimă organizată din judeţul Olt, cu privire la orice informaţie pe care aceştia o deţin în acest moment cu privire la reţelele de crimă organizată şi trafic de persoane.

Reporterii Digi24 i-au cautat pe respectivii aleși la birourile parlamentare, însă fără succes.

La sediul PSD Slatina, au cabinete parlamentare Paul Stănescu, Marius Iancu şi Renică Diaconescu. Despre Paul Stănescu ştim că a fost vicepremier în guvernarea Tudose, fost ministru al Dezvoltării şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt. Despre Renică Diaconescu știm că este consilier județean și local al primăriei Slatina.

-Este vreun parlamentar PSD?

-Nu!

-Niciunul?

-Nu, programul de audiențe este vineri.

-Doar trei parlamentari au aici cabinetul?

-Doar trei.

-Paul Stănescu ar veni vineri?

-Dânsul are program de audiență de la 11.00 la 12.00.

Am mers şi la Caracal, unde au cabinete deputații PSD Florin Iordache și Dan Ciocan.

Cabinet parlamentar în Caracal a avut şi Florin Iordache. Acum pare abandonat, este uşa închisă, pereţii sunt decojiţi, iar aceasta pancartă este ruginită. Pe Florin Iordache îl ştim de când a condus Ministerul Justiţiei şi a devenit foarte cunoscut odata cu Ordonanţa 13 şi cu modificarea legilor Justiţiei şi a Codurilor penale

-Aveţi legături cu interlopi de aici?

Florin Iordache – PSD: Am zis că nu comentez.

Am venit si la Sediul PSD din Caracal. Ușa este închisă, în schimb vedem afișat Cabinet parlamentar Dan Ciocan și Cabinet parlamentar Paul Stănescu. Paul Stănescu are și aici cabinet parlamentar și despre Dan Ciocan știm că este la al doilea mandat de deputat și că a fost subofițer de poliție

-În permanenţă cam aşa este. E deschis doar când este ceva de alegeri, când vor să facă ceva. Doar atunci e deschis.

Tot în Olt a câștigat un mandat de senator - din partea PSD - și Siminca Mirea, care spune că e gata să răspundă la întrebări.

Siminica Mirea – PSD: Sigur că voi merge, sunt curioasă ce mi se reproșează mie. Activitatea mea parlamentară a fost tot timpul pentru oameni. Eu vă spun, dacă va fi cea mai mică legătură între mine și un grup de interlopi, eu îmi dau demisia.

Nici Gigel Știrbu, deputat PNL de Olt, n-ar avea date utile pentru procurori.

Gigel Știrbu: Singurele informații pe care le-aș putea aduce în atenția procurorilor sunt cele referitoare la politizarea instituțiilor cu oameni care sunt, dacă nu rude, apropiați, prieteni sau parteneri de afaceri.

Din cei nouă parlamentari de Olt, opt sunt reprezentanți ai Coaliției PSD-ALDE.

Editor web: Alina Popescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri