Parlamentarii, între controverse și legi cu dedicație

Data actualizării: Data publicării:
MOTIUNE DE CENZURA - PNL - GUVERN
Dezbaterea si votul motiunii de cenzura initiata de PNL - "Victor Ponta - demis pentru exces de Victor Ponta participa la prezentarea si votul motiunii de cenzura depuse de PNL. putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!", la Parlament, in Bucuresti, vineri, 12 iunie 2015.

Actualul Parlament se pregăteşte de campanie electorală, dar bilanţul ultimului an nu flatează ultima legislatură aleasă uninominal. Au fost nenumărate legi populiste, pensii speciale şi amnistii extinse, proiecte care au divizat societatea, presărate cu câteva măsuri utile pentru români.

Decembrie, 2015. Parlamentarii au intrat în vacanţa de iarnă după ce şi-au dăruit pensii speciale. În 2016 au încercat să instituie pensii de merit şi pentru aleşii locali, dar legea a fost respinsă de două ori de Curtea Constituţională.

Tot Curtea Constituţională a blocat un alt set de privilegii pe care aleşii voiau să şi le acorde. Este vorba despre amnistierea parlamentarilor care şi-au angajat rudele din bani publici. Ultimul vot care a revoltat opinia publică a avut loc chiar în această săptămână. Senatorii au scăpat clasa politică, pentru moment, de scandalul doctoratelor plagiate, anulând rolul consiliului de atestare a diplomelor.

Printre bilele albe pe care alegătorii le-ar acorda Parlamentului se numără Legea dării în plată. Criticată de bănci, legea le-a dat speranţe românilor care nu îşi mai pot plăti ratele.

Eliminarea plafonului la indemnizaţiile pentru mame a fost un proiect care a pus în dificultate Guvernul. Iniţial executivul a anunţat că nu dispune de suficienţi bani la buget.

Legislatura se încheie şi cu restanţe în ce priveşte un sistem coerent de pensii sau legea avocaturii. Pe masa deputaţilor se află şi un proiect care prevede conversia creditelor la cursul istoric.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri