Parlamentarii îşi asigură din bani publici autoturismele împotriva uraganelor şi a protestelor

Data publicării:
masini-8

Deputaţii sunt speriaţi de proteste şi uragane şi vor să se asigure că sunt puşi la adăpost în cazul în care trec printre protestatari, iar aceştia le avariază maşinile de serviciu. Prin urmare, îşi asigură din bani publici autoturismele inclusiv împotriva fenomenelor meteorologice extreme, care apar în ţara noastră o dată la zeci de ani. În plus, vor să fie protejaţi şi în cazul daunelor produse de drumurile proaste.

Nu doar maşinile sunt asigurate, ci şi obiectele din interior: casetofoanele, televizoarele, telefoanele mobile, aerul condiţionat, staţiile de emisie-receptie, trusele de scule şi girofarurile.

Totuşi, ei nu au voie să folosească semnale luminoase şi acustice, cu excepţia maşinilor care îi escortează pe şefii celor două Camere ale Parlamentului.

Este vorba, în total, de 260 de maşini şi două remorci a căror asigurare costă 400.000 de lei. Anul trecut, parlamentarii au alocat din bani publici cu 100.000 de lei în plus pentru asigurări, dar pentru un număr aproape dublu de maşini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri