Parlamentarii Lorant Sas și Dragoș Popescu au demisionat din USR și se alătură REPER

Data publicării:
Parlamentarii Lorant Sas și Dragoș Popescu colaj portrete
Parlamentarii Lorant Sas și Dragoș Popescu au demisionat din USR și se alătură REPER. Foto: Facebook

Alți doi parlamentari se alătură începând de azi Partidului REPER. Este vorba despre Lorant Sas, deputat de Bistrița Năsăud, și Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița, ambii foști membri ai USR.

Suntem datori să recâștigăm încrederea cetățenilor în clasa politică, să muncim în interesul societății, să elaborăm și să amendăm legi care să le aducă certitudinea unui trai mai bun și speranța că următoarele generații vor găsi acele argumente pentru a nu emigra, pentru a-și duce o existență decentă în țara în care s-au născut”, a spus Sas.

O opoziție constructivă, alături de voci marcante din cadrul societății civile, sau implicarea specialiștilor în deciziile politice, sunt repere care pot risipi această stare de lehamite a electoratului. Îmi doresc să ni se alăture, în acest proiect, cât mai mulți oameni de valoare!”, a adăugat el.

Voi continua să lucrez pe problemele care m-au preocupat și în această primă jumătate a mandatului de senator: calitatea mediului, accesibilizarea și transparentizarea datelor publice, reforma instituțională, cu angrenarea în procesele de decizie și de elaborare a politicilor publice a societății civile, a experților și a mediului de afaceri. Alături de colegii mei, voi construi un REPER european mai bun pentru România”, a spus Dragoș Popescu.

Sas și Popescu sunt ultimii dintr-o serie de parlamentari care au demisionat din USR pentru a intra în REPER, partidul fondat de europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș.

Ieri, un anunț similar a fost făcut de Deputatul de Sălaj Alin Prunean.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri