Parlamentarii ne costă mult și în vacanță

Data publicării:
parlament cupola crop

În acest moment, fiecare senator şi deputat primeşte lunar câte 4.000 de lei pentru a-şi plăti cazarea în Bucureşti. Au libertatea să aleagă dacă vor să stea la hotel sau să îşi închirieze un apartament în oraş. Cei mai mulţi preferă hotelul.

În acest moment, avem peste 500 de parlamentari, senatori şi deputaţi, care beneficiază de aceşti bani pentru cazare. Dacă este să facem un calcul simplu, pentru aceste două luni de vacanţă parlamentară se cheltuiesc din bugetul Parlamentului undeva la 800.000 de euro pentru a asigura cazarea senatorilor şi deputaţilor care, culmea, nu sunt în Bucureşti, sunt la ei acasă, în circumscripţiile electorale.

Explicaţiile sunt diverse. Nu îşi pot căuta cazare la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, susţin aleşii.

Normal ar fi să nu plătim chirie pentru perioada verii, însă în ultimii ani de zile s-a demonstrat faptul că vara au fost de multe ori situatii cand au fost activităţi la Parlament, sesiuni extraordinare şi nu poţi să mergi să discuţi despre cazări de două zile, o zi undeva, chiar la hotel”, spune Petru Movilă, deputat PMP.

În plus, chiar şi în timpul vacanţei parlamentare, aleşii primesc diurnă şi bani pentru transport. Fie pentru că vin în Bucureşti, fie pentru că se duc în circumscripțiile electorale.

În prima lună de vacanţă parlamentară a anului trecut au fost cheltuiţi aproape 600.000 de lei pentru diurna şi transportul parlamentarilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri