Parlamentarii nu se ating de suma forfetară care ajunge şi la 25.000 de lei pe lună

Data publicării:
PARLAMENT agerpres_7827797

Parlamentarii au decis să plafoneze sumele acordate pentru cazare şi transport. De acum, aleşii vor primi 4.600 de lei pentru chirie şi 1.400 de lei pentru transport. Adică, exact cât primeau înainte de creşterea indemnizaţiilor odată cu noua lege a salarizării.

Dacă s-ar fi aplicat regulile de până acum ar fi trebuit ca şi aceste sume să crească, iar Parlamentul nu avea buget suficient ca să mulţumească pe toată lumea. Totuşi, aleşii au lăsat pensiile speciale la aceeaşi valoare, adică cea majorată odată cu 1 iulie. Au făcut însă o concesie. Acestea nu vor creşte odată cu indemnizaţia, ci vor fi indexate doar cu rata inflaţiei. În schimb, de cea mai mare cheltuială, suma forfetară, nu s-a atins. Aceasta rămâne, deocamdată, cât o indemnizaţie şi jumătate, adică ajunge şi la... 20-25 de mii de lei pe lună.

Florin Iordache, deputat PSD: „Sumele forfetare nu vizează legea. Acolo sunt stabilite la nivel de Biroul Parlamentar şi s-a convenit cu toţi liderii grupurilor să stabilească modul în care se plafonează şi această sumă forfetară. Toţi liderii grupurilor vor veni cu un acord pe care îl vor înainta la nivelul Biroului Parlamentar”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri