Sari la conținut
News Alert

Parlamentarii PSD, obligaţi să îşi amâne concediile pentru a fi prezenţi la moţiune

Parlamentarii PSD au fost obligaţi să îşi amâne concediile şi deplasările programate pentru săptămâna viitoare astfel încât să fie prezenţi la votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, decizia fiind luată la nivelul grupurilor parlamentare din cele două camere. O şedinţă a Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor programată să se desfăşoare săptămâna viitoare în judeţul Alba şi la care ar fi trebuit să participa circa 35 de deputaţi a fost anulată.

parlament2

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a declarat, vineri, pentru News.ro, că parlamentarilor PSD li s-a cerut să îşi amâne concediile şi posibilele deplasări programate pentru săptămâna viitoare, astfel încât să fie prezenţi la votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, decizia fiind luată la nivelul grupurilor parlamentare din cele două camere.

Dîrzu a spus că în judeţul Alba era programată să se desfăşoare, săptămâna viitoare, o şedinţă a Comisiei de Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor şi la care ar fi trebuit să participe circa 35 de deputaţi, însă s-a decis anularea acestei întâlniri astfel încât parlamentarii să poată fi în Bucureşti pentru votarea moţiunii de cenzură.

„S-a luat decizia la nivelul grupului parlamentar ca toţi parlamentarii să renunţe la deplasările interne sau externe, dar şi la concediile de odihnă programate săptămâna viitoare. Este o decizie luată pentru a ne putea mobiliza pentru ceea ce este mai important - moţiunea de cenzură. Începând de luni, toţi parlamentarii PSD vor fi prezenţi la lucrările Parlamentului”, a mai spus Ioan Dîrzu.

Întrebat dacă Liviu Dragnea le-a cerut prezenţa obligatorie la lucrările Parlamentului de săptămâna viitoare, Ioan Dîrzu a răspuns că a fost o decizie a liderilor de grup.

Sursa: News.ro