Parlamentarii PSD și ALDE au interzis la votul pe moțiunea de cenzură

Data actualizării: Data publicării:
180327_dragnea tariceanu_CENTENAR_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_

Liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au dat asigurări, după ședința de luni a grupurilor reunite, că nu există tensiuni în cadrul coaliției la guvernare. Cât despre votul de miercuri asupra moțiunii de cenzură inițiate de PNL, USR și PMP, șeful social-democraților a arătat că s-a decis ca parlamentarii puterii să fie prezenți în sală, dar să nu voteze.

180327_dragnea tariceanu_CENTENAR_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Am discutat despre moțiune în principal. O să fim prezenți cât este necesar ca să se asigure cvorumul, dar nu vom vota”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă măsura a fost luată din teama că ar exista trădători în partid, șeful PSD a răspuns: „Nu vorbim de trădători. Până la urmă, a fost un vot. Logica este alta: să-și asigure numărul de voturi, dacă tot au inițiat moțiune de cenzură. De ce trebuie să ne implicăm noi în acest demers al opoziției? Să aibă voturi”.

Citește și ”Ce se va întâmpla după condamnarea lui Dragnea. Elementul cheie.”

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie este prezentată, astăzi, în plenul reunit al Parlamentului. Votul va fi dat miercuri şi, până atunci, PNL încearcă să obţină sprijin. Se duc negocieri, de câteva zile, cu UDMR, însă, ca de obicei, formaţiunea amână pentru ultimul moment luarea unei decizii.

Ex-premierul PSD Victor Ponta a spus, luni, că parlamentarii Pro România sprijină „orice efort de înlocuire a actualului Guvern”, dar că ideea nu este doar să „dai jos un Guvern” și că înlocuirea actualului Cabinet cu un „Guvern Orban” este „o idee greșită”.

„Facem un apel (...) către inițiatorii moțiunii, PNL și USR, de a discuta și azi și mâine și miercuri cu toți cei dispuși din PSD, din ALDE, cu noi cei din Pro România, cu cei din celelalte partide politice, pentru a încerca să spună foarte clar: Nu dăm jos Guvernul PSD să vină Guvernul PNL, înlocuim un Guvern incompetent și obedient cu un Guvern competent, sprijinit de cât mai multe forțe politice care să conducă România”, a arătat Ponta.

Citiţi şi: Ce nu a spus Tăriceanu când a anunţat că este exclusă adoptarea Codurilor penale prin OUG

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri