Parlamentarii români au mai mult fler la afaceri decât la elaborarea proiectelor de lege

Data publicării:
parlament crop-2

Aproape 20 de parlamentari au făcut tranzacţii cu terenuri şi case. Rozalia Biro, senator UDMR, are mână bună la afaceri. În ultimul an, averea sa a sporit cu un teren de şapte hectare, un apartament şi o anexă de gospodărie. A şi vândut două terenuri, cu peste 150.000 de euro. Rozalia Biro mai avea deja o casă de vacanţă, una pentru locuit şi 11 terenuri.

Alţi peste 10 senatori şi deputaţi au achiziţionat terenuri, case sau maşini. Unii au folosit banii din puşculiţă, alţii s-au împrumutat. Pe lângă terenul de 100 de metri pătraţi cumpărat în Constanţa, deputatul Florin Gheorghe şi-a mai luat două case, tot în oraşul de la malul mării. Deputatul Gheorghe Udrişte a cumpărat un apartament de 22 metri pătraţi în Predeal, iar Florin Urcan - o casă de 425 de metri pătraţi în Luduş. Senatorul Mircea Geoană are un apartament în Sectorul 1 al Capitalei, iar Valentin Calcan tocmai a obţinut o autorizaţie de construcţie pentru o casă în Pipera. Lucrează la construcţia unei case şi vicepremierul Gabriel Oprea, în Voluntari.

Zeci de parlamentari şi-au rotunjit conturile prin vânzarea proprietăţilor. Elena Udrea a vândut în urmă cu opt luni o casă la curte cu 260 .000 de euro iar Gabriela Firea a obţinut 385.000 de euro din vânzarea unei case în Voluntari. Afaceri bune au făcut şi cei care au vândut terenuri. Deputatul Dumitru Chiriţă a obţinut 330.000 de euro, iar Niculae Mircovici peste 100.000 de euro. Senatorul Dorin Păran are cu peste 80.000 de euro mai mult după ce a vândut două case, o garsonieră şi două maşini.

Alte surse de suplimentare a veniturilor au fost nunţile şi botezurile. Darurile au fost generoase. Doi foşti miniştri s-au însurat, iar un senator a primit 86.000 de lei după nunta de argint. Cadouri de botez au declarat senatorii Iulian Dumitrescu şi Cristian Dumitrescu, dar şi deputaţii Cornel Resmeriţă, Vasile Drăguşanu şi Alin Popoviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri